Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Karin Grashuis

G-voetbaltoernooi tijdens Nationale Sportweek

1 september 2019 om 08:07 Voetbal

VELUWE Een flitsende actie, juichend publiek, het passeren van de verdediger, en de spits scoort. Woensdag 25 september, tijdens de Nationale Sportweek, houden de Noord Veluwse gemeenten samen het G-voetbaltoernooi voor zowel dames als heren. Het toernooi wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur bij sv 't Harde op sportpark Schenk. Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom. Ook in andere plaatsen, waaronder Putten en Harderwijk, is van alles te doen.

G-voetbalteams uit Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten zijn van harte welkom om aan het 4 x 4 toernooi deel te nemen. Ook sporters met een beperking die niet bij een voetbalteam zijn aangesloten kunnen deelnemen. Speciaal voor de dames wordt op deze avond een clinic gehouden door twee professionele voetbalsters uit de Eredivisie. Naast het toernooi zijn er ook verschillende side-events waar men aan kan deelnemen. Aanmelden kan via jw.koopman@wiel.nl

Tijdens de Nationale Sportweek , die wordt gehouden van 20 t/m 29 september, vinden er vele activiteiten plaats in de regio. Het thema van de sportweek is dit jaar 'Sport doet iets met je'. Dat geldt voor iedereen: toeschouwers, beoefenaars, trainers, vrijwilligers en ook voor sporters met een beperking.

Zo vindt op 20 september de Veluwe Games plaats in Harderwijk, met als doel sport en bewegen toegankelijker te maken voor de doelgroep Maatschappelijke Zorg. Meer informatie over de Veluwe Games kunt u vinden op www.veluwegames.nl

In Nunspeet is op woensdag 25 september van 14.00 tot 16.00 uur de activiteit Nunspeet Beweegt. Een beweegmarkt waarin sportaanbieders met zowel regulier als aangepast aanbod zich in een sportieve setting presenteren. Er is tijdens de markt informatie te verkrijgen over zowel lokaal als regionaal aangepast sportaanbod. Het project Better2gether, waarbij mensen met en zonder beperking met elkaar sporten sluit bij deze markt aan. Better2gether is een initiatief van stichting Wiel uit Elburg.

Ook wordt er op verschillende speciaal onderwijs scholen in de regio het project 'Toppers bij jou op school' aangeboden, waarbij een (para) sporter over zijn of haar topsportcarrière verteld en een clinic geeft aan de leerlingen. Meer informatie hierover is te vinden op topsportgelderland.nl

Tijdens de sportweek zetten sportverenigingen hun deuren open en kun je meedoen aan open trainingen. Het beweegaanbod van de Nationale Sportweek in gemeente Putten wordt gecommuniceerd via www.jongputten.nl. 

In 2018 hebben de regiogemeenten een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met de uitgeschreven ambitie om de sportparticipatie van mensen met een beperking te vergroten en vraag en aanbod beter in kaart te brengen in de regio. Dit heeft geleid tot een samenwerking met Uniek Sporten. Op de website www.unieksporten.nl is het regionale aanbod voor aangepast sporten te vinden. Met een duidelijk overzicht van het sportaanbod wil de regio het sportaanbod optimaliseren.

Info: www.unieksporten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie