archieffoto ter illustratie
archieffoto ter illustratie Henk Hutten

Velden Rood Wit'58 vrijwel onbespeelbaar

29 augustus 2019 om 13:55 Voetbal

PUTTEN De voetbalvereniging Rood Wit '58 kampt met grote problemen op de velden, waardoor dreigt dat voor de wedstrijden moet worden uitgeweken naar andere accommodaties.

Wijnand Kooijmans

Op de website van de vereniging wordt vermeld dat de velden enorm zijn aangetast door de natuur. Er zitten engerlingen in de grond waardoor kraaien en eksters worden aangetrokken. De vogels vingen de larven lekker en wroeten de grasvelden kapot.

ONBESPEELBAAR Volgens de vereniging is de situatie inmiddels dusdanig dat de velden zo goed als onbespeelbaar zijn. Dat betekent concreet dat het bestuur aangeeft wellicht genoodzaakt te zijn op zoek te gaan naar andere locaties om de wedstrijden te spelen.

Aangegeven wordt dat geprobeerd wordt het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Maar dit vergt veel geld. Mede omdat de velden dusdanig bewerkt moeten worden dat de engerlingen volgend jaar niet meer in de bodem zitten. Daarnaast moeten blokzoden gras worden gelegd op de open stukken.

KOSTEN Berekend is dat de totale kosten minimaal drieduizend euro gaan bedragen. Het bestuur zegt, gezien onvoorziene omstandigheden dit geld simpelweg niet te hebben. Daarnaast betekent het spelen op andere locaties dat de inkomsten van de kantine drastisch dalen waardoor de vereniging financieel nog een extra klap krijgt te verwerken.

Op derden wordt nu een beroep gedaan de vereniging financieel te ondersteunen zodat de benodigde werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie