Afbeelding
eigen foto

Nieuw Jeugddossier Noord-Veluwe

4 september 2019 om 09:50 Zorg

VELUWE Alle kinderen en jongeren in de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek krijgen vanaf maandag 9 september één centraal Jeugddossier. Dit Jeugddossier Noord-Veluwe start vanaf de geboorte en loopt mee tot 18 jaar. Ouders en jongeren krijgen toegang tot het dossier. Het Jeugddossier is er voor zo'n 38.000 kinderen.

Het Jeugddossier is ontwikkeld door de drie organisaties die samenwerken in de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) op de Noord-Veluwe: GGD Noord- en Oost Gelderland, Icare Jeugdgezondheidszorg en Stichting Jeugd Noord-Veluwe. De inzet van één, doorlopend Jeugddossier waarin alle CJG partners, ouders en jongeren kunnen werken sluit aan bij de gezamenlijke visie van het CJG. Namelijk dat de primaire verantwoordelijkheid voor opgroeien en opvoeden bij ouders ligt, en naarmate jongeren opgroeien steeds meer bij henzelf. Daarbij past een toegankelijk dossier, dat ouders en jongeren zelf kunnen beheren. Het CJG hoopt daarmee uiteindelijk nog beter aan te sluiten bij vragen over opvoeden en opgroeien.

Ouders (en jongeren vanaf 12 jaar) hebben online toegang tot het Jeugddossier via het met DigiD beveiligde portaal.jeugdnoordveluwe.nl. Ouders kunnen daar onder meer online afspraken met het consultatiebureau plannen en groei- en vaccinatiegegevens inzien. Maar ook bijvoorbeeld nalezen wat besproken is met het CJG, vragen stellen en zelf informatie toevoegen aan het Jeugddossier. Een klankbordgroep van ouders en jongeren kijkt kritisch mee bij de inrichting en werking van het portaal. De verschillende functionaliteiten komen vanaf de start van het dossier in fases beschikbaar.

Het project Jeugddossier wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw. Meer informatie over het Jeugddossier is te vinden op de startpagina van portaal.jeugdnoordveluwe.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie