Uitnodiging voor iedereen
Uitnodiging voor iedereen eigen ontwerp

Puttenaar Jan Coppoolse fietst 5 daagse tocht in Rwanda

7 september 2019 om 12:21 Mensen Deel je nieuws

In 2016 heeft Jan voor het eerst mee gedaan aan een 4 daagse Muskathlon die werd georganiseerd door de 4e Musketier. De 4e Musketier is een stichting die zich inzet voor gerechtigheid in deze wereld. Een deelnemer aan de Muskathlon gaat een sportieve uitdaging aan door een afstand hard te lopen, racefietsen, mountainbiken of te wandelen. Daarnaast gaat ieder deelnemer sponsors werven in zijn of haar omgeving voor een bedrag van € 10.000,00 minimaal. Op 27 september vertrekt een groep racefietsers, waar Jan deel vanuit maakt, naar Rwanda om daar in vijf dagen een tocht te fietsen van 580 km en ca 8000 hoogtemeters. De sponsorgelden zijn bestemd voor de Stichting Compassion. Compassion gebruikt de sponsorgelden ter ondersteuning van projecten voor moeders, baby’s en kinderen in Rwanda. Compassion werkt op holistische wijze. Dat wil zeggen dat zij de kinderen op alle gebieden van hun leven ondersteunt: onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en een veilige omgeving in de vorm van de lokale kerk. Daarnaast stimuleert zij de intellectuele en emotionele ontwikkeling en geestelijke vorming.

Dit jaar gaat Jan samen met zijn zoon Elkin (en nog 18 andere deelnemers) opnieuw de fietstocht rijden om voor kinderen in extreme armoede het verschil te kunnen maken. Het is voor Jan opnieuw een stap in vertrouwen om zowel de financiële als de sportieve uitdaging aan te gaan. Anderzijds is hij ontzettend dankbaar dat hij dit mag doen.

De stichting Compassion is in diverse landen aanwezig om de extreme armoede te bestrijden. Zo is er in 2017 vanuit de Andreaskerk in de veertig dagen periode een start gemaakt voor 2 projecten in Peru, waarin inmiddels 78 kinderen zijn opgenomen. Op zondagavond 15 september is er een speciale dienst waarin dit project centraal zal staan. De ambassadeurs van Compassion Sharon Kips en Gilbert Thera werken in deze dienst mee. Van harte uitgenodigd om in deze dienst aanwezig te zijn in de Andreaskerk, starttijd 19.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie