Minne Veldman start najaarsorgelserie in Grote Kerk Harderwijk

9 september 2019 om 18:26 Muziek Deel je nieuws

Hij is net 39 en zit al 25 jaar in het vak. De veelgevraagde Urker organist Minne Veldman raakte vroeg in de ban van het instrument. ,,Na mijn havo-examen kregen we een boekje waarin alle leerlingen iets over elkaar hadden geschreven. Bij mij stond er: orgel, orgel, orgel...’’

Hij geeft zo’n vijftig soloconcerten per jaar, heeft tien cd’s op zijn naam staan, is dirigent van vijf koren, componeert muziek, heeft een YouTube-kanaal, geeft les, is de drijvende kracht achter het Orgelfeest en de YouTube-Orgeldag. En om zijn 25-jarig jubileum als (kerk)organist te vieren, gaat Minne Veldman op tournee en doet hij ook Zuid-Afrika en Parijs aan. ,,Het is druk’’, grijnst hij in zijn werkruimte, waar een wand geheel in beslag wordt genomen door een op maat gemaakt orgel.

In Harderwijk zal er een gevarieerd programma ten gehore worden gebracht.

Werken van Feike Asma, J.S. Bach, Richter, Lemmens, Guilmant en Vierne, en afgesloten met koraalimprovisatie van de organist zelf.

Een avond om niet zo maar voorbij te laten gaan.

Aansluitend zullen er weer orgelconcerten zijn met respectievelijk 26 september Willem Harold Boog (40 jaar concertorganist ), 03 oktober Gert van Hoef, 10 oktober Evert van de Veen, 17 oktober Andre van Vliet, 24 oktober in de herfstvakantie Everhard Zwart (40 jaar concertorganist).

De programma’s kunt u vinder op de website van het orgel.

http://harderwijk-orgel.nl/   

Alle concerten beginnen 20.00 uur de kerk is open 19.30 uur ( vrij parkeren op het kerkplein naast de kerk ).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie