Tijdens Night of Light treden bekende christelijke artiesten op het Kerkplein op.
Tijdens Night of Light treden bekende christelijke artiesten op het Kerkplein op. Esther.onclick

Opnieuw Night of Light op Kerkplein

20 september 2019 om 07:15 Evenementen

PUTTEN Opnieuw wordt er op het Kerkplein in Putten een openluchtconcert gegeven onder de naam Night of Light. Diverse christelijke jongeren organiseren aanstaande vrijdag de feestavond. Onder andere de bekende christelijke band InSalvation en de Night of Light Worshipband met verschillende christelijke artiesten treden op.

Peter Veldman is één van de christelijke jongeren die achter de organisatie van Night of Light zitten. Veldman: ,,De gedachte achter de Night of Light is om op het marktplein een feest te organiseren met een evangeliserend karakter. We hopen mensen te bereiken die niks met geloof hebben. Op deze manier kunnen ze kennismaken met het christelijke geloof en natuurlijk hopen we dat ze hierdoor de behoefte krijgen om in één van de kerken in Putten te komen kijken." Een tweede doel is om mensen over kerkmuren heen te laten kijken. ,,We organiseren Night of Light met verschillende christelijke jongeren van verschillende Puttense kerken. Deze avond wordt speciaal op de vrijdagavond georganiseerd zodat we zeker weten dat er geen andere kerkdienst is, waardoor we met alle geloofsgemeenschappen samen God groot kunnen maken."

INSALVATION Iedereen uit Putten is welkom. Vorig jaar werd de eerste Night of Light gehouden waar ruim 700 mensen op af kwamen. ,,Dit jaar wordt het een iets andere insteek. We merkten dat mensen het een lange avond vonden de eerste editie en daarom starten we nu later." De Night of Light Worshipband die om 20.00 uur start wordt samengesteld uit diverse muzikanten en artiesten van diverse christelijke bands. Zo spelen er muzikanten mee uit de band van Reyer en Hanne de Vries, maar ook muzikanten van Mozaïek 0318, Simply Jesus, InSalvation en Opwekking.

,,InSalvation speelt vanaf 21.15 uur nummers van hun eigen album en Putten krijgt de primeur om hun nieuwste nummer te horen. Het is een moderne band die een aantal rustige en deels up tempo-liederen brengen met een vleugje dancemuziek. Ze houden daarnaast van interactie met het publiek." Eén van de bekendste liederen van InSalvation is 'Vul dit huis met uw glorie'.

GENIETEN Met Night of Light willen de jongeren achter de Night of Light laten zien dat ook christenen een gezellig feest neer kunnen zetten. ,,Grote radiozenders kunnen een marktplein volledig aan het feesten krijgen, maar wij willen laten zien dat je als christen ook van muziek kunt genieten; van goede live muziek zonder dat het een zuipfestijn wordt waar wild gedanst wordt. We zetten samen een goede gezellige en vertrouwde sfeer neer."

Het evenement wordt opnieuw gesponsord in materiaal en financiën door de verschillende kerken in Putten, winkels en organisaties uit Putten en omstreken en door de christelijke organisatie Opwekking. De avond begint om 20.00 uur op het Kerkplein en zal rond 22.30 uur afgelopen zijn. Het concert is gratis toegankelijk.

Night of Light is te volgen via www.facebook.com/nightoflight2018/.

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie