Waterpoloërs Triton verliezen in eindfase

22 september 2019 om 10:05 Waterpolo Deel je nieuws

De waterpoloheren van Triton hebben zaterdag hun eerste wedstrijd van het seizoen met 13-8 verloren tegen Losser. In deze lastige uitwedstrijd, zonder midachters Egbert van Essen en Robert Bakker, maar met Job Kuiper in de gelederen, speelde Triton 3 parten zeer verdienstelijk maar was in de laatste periode niet bij machte de wedstrijd naar zich toe te trekken. Periodestanden: (2-2) (2-2) (4-3) (5-1).

Vanaf het eerste fluitsignaal was het spelbeeld van beide zijde hetzelfde. Beide ploegen kleunde er in waardoor het direct een echte wedstrijd was. De ploeg van Losser is een mix van jeugd en ervaring en dat liet duidelijk merken dat ze de punten thuis wilde houden. Na een 2-2 stand na 1 periode leek Losser in de 2e periode iets meer het initiatief te nemen en liep uit naar een 4-2 voorsprong. Triton rechtte de rug en liet nog voor het verstrijken van het eindsignaal de 4-4 op het bord zetten. 

In derde periode kantelde de wedstrijd steeds duidelijker in het voordeel van de thuisploeg. Aanvallend kreeg Triton haar kansen maar foute keuzes zorgde dat Losser nu met 2 doelpunten voorsprong kon blijven spelen. Triton probeerde aan te haken maar halverwege de periode werd door onduidelijkheden, van de overigens prima fluitende scheidsrechters, Erik Westerbroek met een rode kaart weggestuurd. Dit was het definitieve kantelpunt van de wedstrijd. Triton kon niet rustig blijven spelen en forceerde meer en meer.
 

Met 8-7 werd de laatste periode ingegaan. Daar waren enkele kansen niet aan de Puttenaren besteed en kreeg men logischerwijs de deksel op de neus. Losser counterde er rustig op los en liet zelfs uit naar een verdiende, maar geflatteerde, 13-8 zege. Doelpunten Triton: Eelco Bakker 3, Stefan Boers en Erik Westerbroek beide 2 en Harold Mons 1.

Coach Wiltvank was na afloop berustend in zijn analyse. 'We hebben delen van de wedstrijd prima meegespeeld, kansen gecreerd maar het duurde te lang voordat we gingen doen wat we moeten doen. Jammer, volgende week weer nieuwe kansen'. Volgende week staat de derby tegen het nog puntloze ZEW op het programma en zal het voor Triton een uitgelezen kans worden de domper van zaterdagavond weg te spoelen.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie