Rood Wit was fel in de duels
Rood Wit was fel in de duels tvbloeme

Onnodig verlies Rood-Wit in en tegen Hoevelaken

23 september 2019 om 11:58 Voetbal Deel je nieuws

Putten: Rood Wit was sterker, kreeg de kansen maar wist niet te scoren, Hoevelaken kreeg nauwelijks een kans maar hield de punten in eigen huis.

Rood Wit begon goed aan de wedstrijd en kreeg op rechts al gelijk een mooie kans waaruit ook gescoord werd, maar het doelpunt werd afgekeurd. Rood Wit kreeg meer goede mogelijkheden via Bram van Meerveld en Daniél Gerritsen maar gescoord werd er niet. In de 29e minuut brak Bram van Meerveld op rechts door en kon alleen door een overtreding gestopt worden, maar hij wist toch nog de bal te spelen en in het doel te schieten. Helaas voor Rood Wit had de scheidsrechter al voor een strafschop gefloten welke door Johan van den Brink werd overgeschoten. Hoevelaken bracht de eerste helft weinig voetbal, speelde onrustig en probeerde met lange ballen van achteruit hun voorwaartsen te bereiken. Rood Wit wist het overwicht niet in de score uit uitdrukking te brengen zodat de ruststand 0-0 was .

Na de rust gooide Hoevelaken meer strijd in de wedstrijd. Daarmee drukte Hoevelaken de tegenstander wat van het doel af, maar creëerde het nauwelijks mogelijkheden. In de 72e minuut kreeg Hoevelaken een kans door een inzet van Edwin Duist welke nog gestopt werd door René van Hemel, maar uit de hoekschop die daarna volgde kopte Pascal de Jong de 1-0 binnen. Rood Wit ging hierna vol op de aanval spelen, kreeg direct na de tegentreffer een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar de inzet werd door de doelman gestopt. Rood Wit kreeg via kansen van Marcel van Nieuwenhuizen en Stefan Bos alsnog kansen op de gelijkmaker maar mede door goede reddingen van doelman Gijs Leebeek bleef de eindstand 1-0.                                               A.s. zaterdag speelt Rood Wit op sportpark De Eendracht om 14.30 uur tegen Otterlo.