Triton wint eenvoudig de derby van ZEW

29 september 2019 om 17:15 Waterpolo Deel je nieuws

De waterpoloheren van Triton hebben zaterdag de vervelende nederlaag van vorig weekend weggespoeld met een glanzende overwinning op buurman ZEW uit Ermelo. Zonder Eelco Bakker en Geelco Koetsier speelde Triton erg geconcentreerd en werd de wedstrijd makkelijk gewonnen. Periodestanden (3-1, 5-1, 2-1 en 5-1).

Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de mannen van Triton zien dat er vanavond niets te halen viel voor de mannen uit Ermelo. In de aanval werd er rustig gezocht naar de vrije man, maar het vizier was aan het begin nog niet op scherp. ZEW wist dan ook de eerste treffer van de wedstrijd te maken. Hierna was het echter Triton dat de wedstrijd naar zich toe trok. Door veel te zwemmen kwam er telkens een man vrij waaruit deze periode drie keer gescoord kon worden.

In de tweede periode ging Triton verder waar het mee bezig was. ZEW kon de eindpass niet geven omdat de verdediging van Triton stond als een huis. Triton wist in deze periode uit vele mooie contra aanvallen de score verder uit te breiden. ZEW kon alleen iets terugdoen via een strafworp.

De derde periode was de mindere periode in de verder goede wedstrijd die er werd gespeeld. Triton kreeg enkele keren een man meer maar wist hier weinig mee te doen. Er werd te snel geschoten of de eindpass was niet goed. In deze periode werd wel duidelijk dat de conditie van de heren uit Putten beter was dan die van de heren uit Ermelo. Hier werd in de vierde periode dan ook goed gebruik van gemaakt. ZEW moest enkele keren aan de noodrem trekken en wist zich zo geen raad met de zwemmende mannen van Triton.

Via mooie aanvallen werd de eindstand zo bepaald op 15-4 in het voordeel van Triton.

Doelpunten: Mark Jonker 3x, Stefan Boers 3x, Antoine Sanders 2x, Egbert van Essen 2x, Jens Slofstra 2x, Robert Bakker 1x, Erik Westerbroek 1x en Harold Mons 1x.

Volgende week staat de uitwedstrijd in Lelystad tegen de Houtrib op het programma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie