3842833_sa00 stock baksteen nieuwbouw.jpg
3842833_sa00 stock baksteen nieuwbouw.jpg Archief BDU Media

Camping wordt woonwijkje

1 oktober 2019 om 07:00 Nieuwbouw

PUTTEN Recreatieterrein 't Goorzicht aan de Husselsesteeg mag worden omgevormd tot een woonpark. Het college van burgemeester en wethouders van Putten stemt hiermee in maar heeft wel voorkeur voor een gezamenlijke ontwikkeling met recreatiepark Hilary.

Wijnand Kooijmans

Het park wordt door de eigenaar al enige jaren niet meer voor recreatie gebruikt. Het merendeel van de chalets is al verwijderd. De beheerderswoning wordt met een tijdelijke vergunning bewoond door derden. De eigenaar wil nu acht nieuwe woningen bouwen en daarnaast de beheerderswoning handhaven.

Bij de nieuwbouw gaat het om twee twee-onder-één-kapwoningen, vier rijwoningen voor starters en twee vrijstaande woningen. Ondanks dat vijftig procent van de geplande woningen in het duurdere prijsklasse is, vormt dit geen belemmering voor het college mee te werken. Dit omdat wordt ingezet op gevarieerde woningtypen. In samenhang met Hilary is er sprake van de bouw van voldoende goedkope woningen.

Het omzetten van recreatie naar woningen is, zo geeft het college aan, goed te onderbouwen gezien de ligging aan de rand van het dorp. De Husselsesteeg ligt op een gunstige afstand van het centrum en het station. In het plan wordt gestreefd naar het behoud van de bestaande groenopstanden aan de randen van het gebied. Daarnaast hoeft geen beroep te worden gedaan op agrarische- of natuurgronden omdat de woningbouw blijft binnen de grenzen van het huidige recreatiepark.

ONGUNSTIG Medewerking is mogelijk op grond van onder meer het project vitale vakantieparken waarbij recreatieterreinen zonder een gezonde economische toekomst mogen plaatsmaken voor woningbouw. 't Goorzicht voldoet daaraan. Het is ongunstig gelegen voor recreatie door de aanwezigheid op korte afstand van het bedrijventerrein Keizerswoert. Bovendien ontbreekt de mogelijkheid voor uitbreiding. De omvang van 0,75 hectare is te klein om een nieuw concept te ontwikkelen voor toeristisch gebruik. Dit ondanks het gegeven, zo geeft het college aan, dat het park in een aantrekkelijk recreatief landschap ligt.

De ontsluiting van het nieuwe woonparkje is mogelijk via twee aansluitingen op de Husselsesteeg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie