Afbeelding
Google Streetview

Winkel verdwijnt voor woonruimte

1 oktober 2019 om 09:36 Nieuwbouw

PUTTEN De winkelruimte Molenstraat 15 verdwijnt om plaats te maken voor een woning op de begane grond. Het Puttense college van burgemeester en wethouders is bereid mee te werken aan een wijziging van het bestemmingsplan.

Wijnand Kooijmans

In het pand was voorheen Medrix Uitzendbureau gevestigd maar staat inmiddels al lange tijd leeg. De medewerking is onder meer mogelijk omdat de Molenstraat sinds kort geen deel meer uitmaakt van het kernwinkelgebied van Putten. Vanuit de versterking van de woonfunctie in het centrum valt het omzetten van winkel naar woning daardoor zelfs toe te juichen, zo wordt aangegeven.

Het pand wordt hoofdzakelijk inpandig verbouwd. Er vinden geen uitbreidingen plaats en het uiterlijk van het gebouw wordt minimaal gewijzigd. Onder meer verdwijnt de reclame van de gevel. Omdat door het vertrek van het uitzendbureau ook de parkeerbehoefte is afgenomen hoeft er geen compensatie te worden geboden voor het niet kunnen parkeren op eigen erf. Aangegeven wordt dat er binnen loopafstand meerdere openbare parkeerterreinen aanwezig zijn.

Wel moet een bijdrage worden betaald op grond van de Nota Kostenverhaal. Deze is ingesteld om een bijdrage te verkrijgen voor de bovenwijkse voorzieningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie