2 meisjes kiezen een boek om thuis te lezen uit de boekenkast
2 meisjes kiezen een boek om thuis te lezen uit de boekenkast Gerdiene de Ruiter

Kinderzwerfboek station geopend bij Logopediepraktijk Putten

3 oktober 2019 om 19:58 Maatschappelijk Deel je nieuws

Alle kinderen moeten kunnen lezen!

Bij Logopediepraktijk Putten aan de Garderenseweg 31 in Putten is op 2 oktober 2019 een KinderzwerfboekStation opgericht.  Alle kinderen uit Putten en omgeving kunnen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Gerdiene de Ruiter (logopedist bij Logopediepraktijk Putten) is blij met het KinderzwerfboekStation bij de locatie aan de Garderenseweg: ‘Als logopedisten zijn we elke dag bezig met het stimuleren van de taalontwikkeling.  Als er 1 ding bewezen goed is voor je taalontwikkeling, het vergroten van je woordenschat,  dan is dat lezen. Of het nu gaat om voorlezen of zelf leeskilometers maken.  Daarnaast is lezen ook gewoon hartstikke leuk, er bestaan zoveel mooie, leuke, grappige of juist spannende boeken! Als kinderen moeten wachten in de wachtkamer, kunnen ze een boekje pakken. Als het boek nog niet uit is, mogen ze het mee naar huis nemen. Als ze het daarna maar weer ergens laten zwerven. Het zou leuk zijn als er ook op andere plekken In Putten Kinderzwerfboekenstations volgen!’

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken
worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht

Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven door ze bij het Kinderzwerfboekstation te brengen. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven.  Met een code kun je de boeken zelfs online volgen!

Voor meer informatie (misschien wil jij ook wel een station starten!) en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie