Evert van de Veen in Grote Kerk van Harderwijk!

5 oktober 2019 om 08:08 Muziek Deel je nieuws

Evert van de Veen in Grote Kerk van Harderwijk!

Najaarsorgelserie op donderdagavond in Grote Kerk van Harderwijk.



Op donderdag 10 oktober 2019 wordt het vierde orgelconcert gegeven in de serie. Evert van de Veen uit Voorthuizen zal het concert verzorgen. Afgelopen juli heeft Evert een nieuwe cd opgenomen in de St. Eustache d'Auteuil in Parijs. Op deze cd heeft hij speelt hij onbekende werken van Franse en Belgische componisten. Evert zal deze avond ook 2 werken van zijn nieuwe cd spelen. Hij speelt de Marche Nuptiale van August de Boeck en Scherzo pour orgue van Joseph Tilborghs met daarnaast zoals we van hem kennen werken van Klaas Jan Muder, Bach, en enkele andere componisten en uiteraard een improvisatie van de organist zelf.

Het volledige programma kunt u vinden op:  http://harderwijk-orgel.nl/

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. Al op jonge leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen. Na lessen te hebben gevolgd bij zijn oom Evert van de Kamp en bij organist John Propitius, volgde een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Aan het conservatorium studeerde hij het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen. Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen.

De in Voorthuizen woonachtige organist geeft jaarlijks vele concerten in Nederland. Om de concertprogramma’s die hij ten gehore brengt zo afwisselend mogelijk te houden en om de kwaliteit van zijn spel te verbeteren studeert Evert steeds weer op nieuwe composities.

Ook in het buitenland geeft hij concerten. Hij gaf concerten in Duitsland, Oostenrijk België, Engeland, Hongarije en Australië.

Evert van de Veen is een veel gevraagd koorbegeleider. Evert is ook kerkorganist (“het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de Gereformeerde kerk van Voorthuizen en de Hervormde kerk (PKN) te Putten. Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent. Op dit moment geeft hij leiding aan koren te Ederveen, Staphorst, Putten, Doorn en Elspeet. Tevens werkte hij mee aan radio en t.v. uitzendingen. Er zijn een aantal solo-orgel CD’s van hem verschenen waarop hij te beluisteren is op orgels van Nederland, België en Duitsland. Tevens zijn er verschillende bundels met koraalbewerkingen voor orgel van zijn hand verschenen.

Het belooft een mooie muzikale avond te worden. Het is een avond voor het hele gezin.


De concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Er is de mogelijkheid om vrij te parkeren op het kerkplein voor de kerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie