Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Wethouder wil Ossenmarkt op lijst immaterieel erfgoed

9 oktober 2019 om 16:06 Evenementen

PUTTEN Ondanks dat de meeste activiteiten op de Ossenmarkt al jaren hetzelfde zijn, was het woensdag weer ongekend druk in het centrum van Putten. Daarnaast werkte het weer mee en viel het evenement niet in het water. Ook liet wethouder Gerbert Priem tijdens de opening van de traditionele markt weten, dat hij wil laten onderzoeken of het mogelijk is om de Puttense Ossenmarkt op de nationale lijst van immaterieel erfgoed te krijgen. 

Priem laat ook uitzoeken wanneer de Ossenmarkt voor het eerst werd gehouden. ,,De markt werd in 1787 al genoemd in de Deventer Almanak, maar mogelijk zijn er al eerdere edities geweest." Op de nationale lijst van immaterieel erfgoed staat een groot aantal aansprekende evenementen. ,,Daar hoort de Ossenmarkt zeker bij", aldus Priem.

SAMENBRENGEN De wethouder hecht grote waarde aan de jaarlijkse Ossenmarkt, zo liet hij weten: ,,Evenementen als de Ossenmarkt brengen mensen bij elkaar. Dat is belangrijk in een samenleving die steeds individueler aan het worden is. Daar mag best wel wat meer waardering voor komen." 

VEEL BEKIJKS De grote dorsmachine was dit jaar de grote afwezige vanwege transportproblemen. Maar gelukkig kon de organisatie wel een kleinere versie regelen. De nieuwe modellen tractoren trokken daarnaast veel bekijks op de landbouwtentoonstelling. Voor het gemeentehuis probeerden de jonge verkopers op de kleedjesmarkt hun waren te slijten. En op de braderie in de winkelstraten was het op een aantal momenten zo druk, dat er alleen schuifelend gelopen kon worden. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie