Samenwerking Jazzdans Orion met Bont fysiotherapie
Samenwerking Jazzdans Orion met Bont fysiotherapie eigen foto

Jazzdans Orion en Bont Fysiotherapie slaan handen ineen!

13 oktober 2019 om 10:07 Overig Deel je nieuws

Vanaf de start van het nieuwe seizoen (2019/2020) werkt Jazzdans Orion samen met Bont Fysiotherapie. Dansen op hoog niveau kent door zijn explosieve karakter een vrij hoog blessurerisico. Sprongen, pirouettes, grondtechnieken; met dansen gebruik je je hele lichaam. Om de dansers van Jazzdans Orion hier meer professionele ondersteuning in te bieden, krijgen vijf jongere selectiegroepen nu wekelijks kracht- en conditietraining.

 

Sporttherapeuten Olivia Bont en Harmen Walderveen gaan elke week met de selecties C13, C16, B13, B19 en A13 aan de slag. De sporttherapeuten komen eerst bij de danstrainingen kijken en stellen vast welke spiergroepen het meest intensief belast worden. Op basis daarvan wordt er een trainingsschema opgesteld. Zodoende ligt de focus meer op de specifieke sport Jazzdans en wordt er begeleiding op maat aangeboden.  

 

Naast de kracht- en conditietrainingen is er elke woensdag een gratis sportspreekuur voor alle leden van Jazzdans Orion bij Sporthal de Putter Eng. Sporttherapeut Marvin Tulner gaat met de dansers in gesprek en geeft sportmedisch advies. Het behandelen van een blessure is eventueel mogelijk en daarnaast kan er gezorgd worden voor een snelle doorverwijzing naar een andere specialist.

 

Elke maand wordt de samenwerking tussen Jazzdans Orion en Bont Fysiotherapie geëvalueerd. Door samen te evalueren kan de begeleiding geoptimaliseerd worden. Dit draagt bij aan het uiteindelijke doel: fitter worden, blessures voorkomen en, indien er toch sprake is van een blessure, verantwoord herstellen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie