Een delegatie van Wij Putten was afgelopen zaterdag in Veenhuizerveld.
Een delegatie van Wij Putten was afgelopen zaterdag in Veenhuizerveld. Luuk Obbink

Wij Putten: tevredenheid in Veenhuizerveld

13 oktober 2019 om 22:25 Overig Deel je nieuws

Bewoners van het buurtschap Veenhuizerveld zijn zeer te spreken over hun leefomgeving. Dat komt naar voren uit een enquête die Wij Putten hier afgelopen zaterdag heeft gehouden.

Een delegatie van Wij Putten was zaterdag in Veenhuizerveld om inwoners te vragen hoe zij hun leefomgeving ervaren en specifiek wat zij vinden van plannen om de ecologische verbinding tussen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug en de Oostvaarderplassen te verbeteren. Deze plannen worden positief ontvangen, zo blijkt uit de meeste reacties. Ook is men te spreken over plannen om het gemeentelijk bos aan de Domeinenweg aan te pakken en te streven naar een rijkere diversiteit aan boomsoorten. Een veelgehoorde opmerking was wel dat het bos toegankelijk moet blijven.

Een enkeling stoort zich aan de grote hoeveelheid wilde zwijnen, die de grond behoorlijk kunnen omwroeten. Maar het merendeel accepteert dit als een gegeven. “Je woont in de natuur of niet. Er zitten hier ook uilen en er lopen reeën door de tuin. Dit hoort erbij.”

De sfeer in het buurtschap beoordelen de meeste geënquêteerden als prima, al stellen veel mensen die er al langer wonen vast dat deze in de loop van de decennia wel is veranderd. “Vroeger was het een gemeenschap. Met de komst van veel mensen van buitenaf is dat gevoel wel verdwenen”, zo stelde een oudere bewoner die er zijn hele leven al woont.

Oorspronkelijke bewoners en import zijn het over één ding in ieder geval helemaal eens: het is hier prima wonen. Gemiddeld geven zij hun woongenot een acht min. Doordat veel gesprekken wat langer duurden, heeft de delegatie van Wij Putten lang niet overal aangebeld. Mogelijk volgt er nog een tweede bezoek aan het buurtschap.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie