Afbeelding
import

SDC Putten hard onderuit

15 oktober 2019 om 13:00 Voetbal

PUTTEN SDC Putten is hardhandig van de koppositie verdreven door SC Genemuiden. De nummer twee was met 6-1 een flinke maat te groot voor de ploeg van Cesco Agterberg, die bij rust al een verloren wedstrijd speelde (3-0) en nu vierde staat.

Marco Jansen

,,Zij hebben zeker veel kwaliteit al kwam dat de vorige wedstrijden bij hun niet helemaal tot uiting. Wij hebben niet gedaan wat wij normaal gesproken doen. Normaal staan we verdedigend ons mannetje en deze wedstrijd niet. Je kan verliezen, maar 6-1 is wel heel matig. Zes goals tegen is veel teveel. We bleven verdedigend onze fouten maken en in de omschakeling zijn we echt wel te pakken genomen'', zei Agterberg.

De vroege achterstand na zes minuten vond de trainer nog niet onoverkomelijk. ,,Maar we konden in de tegenstoot geen moment gevaarlijk worden. SC Genemuiden had zaterdag heel weinig van ons te duchten. Met een 3-0 achterstand bij rust probeer je nog iets te forceren. We hadden na rust optisch wel wat druk maar zij maakten uit een counter 4-0 en toen was het over en sluiten.''

Pas toen Baicadila en Jens Jurn Streutker de stand naar 6-0 hadden getild wist Kees Pluim 6 minuten voor tijd nog iets terug te doen. ,,Dat deed niet meer ter zake. Het enige positieve is dat we maar één punt achter staan op de nummer 1. We staan er nog steeds goed voor, maar hier moet je wel van leren. Het was bij de jongens zeker geen onwil. Maar ik zag niet de volle overtuiging om er voor te gaan. Als je niet thuis geeft, krijg je heel hard het deksel op je neus. Ik ga ervan uit dat we er de volgende keer gewoon weer staan.'' SDC speelt zaterdag niet; donderdag is er een oefenwedstrijd thuis tegen Hoogland (20.00 uur).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie