De doelman onder druk gezet
De doelman onder druk gezet tvbloeme

Mooie en verdiende overwinning Rood Wit ’58 tegen Advendo ‘57

20 oktober 2019 om 18:12 Voetbal Deel je nieuws

Putten: Voor Rood Wit was zaterdag winnen een must na een ongelukkige start in de competitie. Thuis tegen Advendo werd het een verdiende 2-0 overwinning en is de eerste driepunter binnen.

Rood Wit had een droomstart kunnen maken toen Stefan Bos al na 20 seconden vrij voor doelman Ewalt van Manen kwam maar hij schoot tegen de doelman, ook de terugspringende bal die werd ingeschoten door Winand van de Kamp werd prima door de doelman gestopt. Rood Wit speelde nerveus, kreeg kansen via Bram Doppenberg en Stefan Bos maar was slordig in de afwerking, een probleem waar de ploeg momenteel mee tobt. Aan de andere kant kreeg Advendo ook mogelijkheden maar Henk-Jan van de Berkt had het vizier niet goed staan en In de 19e minuut schoot Tom van Ginkel van afstand hard op doel, maar doelman René van Hemel bokste de bal uit de kruising. Op het half uur werd de score geopend door Rood Wit toen de bal na een schot op doel via een Advendo verdediger voor de voeten van Winand van de Kamp terecht kwam, hij aarzelde niet en schoot de 1-0 binnen.

Na de pauze wist Advendo dat het moest komen wilden ze nog een resultaat behalen, maar verder dan een kopbal van Martijn van den Dikkenberg voorlangs kwamen de bezoekers niet. Rood Wit kreeg voorin meer ruimte en ook meer mogelijkheden. 10 minuten voor tijd kwam dan de beslissing. Daniél Stoffer zette de bal mooi voor naar Marcel van Nieuwenhuizen die vrij voor de doelman deze kansloos liet en laag in de hoek binnen schoot; 2-0. Twee minuten later was het bijna 3-0 maar met een knappe redding wist de doelman de bal nog net langs de buitenkant van de paal naast te tikken. Advendo probeerde het nog wel, maar de Rood Wit verdediging wist de resterende tijd het doel dicht te houden.

a.s. zaterdag speelt Rood Wit om 15.00 uur uit tegen S.K.V.

Rood Wit scoort 2-0
Rood Wit scoort 1-0