Indrukwekkende bijeenkomst Lions over vliegramp MH17

20 oktober 2019 om 21:34 Nieuws Deel je nieuws

Vorige week dinsdagavond vond een indringende bijeenkomst plaats van Lions Club Putten “Arkemheen” over de vliegramp met de MH17. Een vreselijk gebeurtenis die veel slachtoffers tot gevolg heeft gehad en gezinnen heeft  geraakt.
Gastspreker was professor Theo de Roos. Hij is een autoriteit op het gebied van het straf(proces)recht en sprak als lid van de adviesraad Stichting Vliegramp MH17 over de vliegramp, die op 17 juli 2014 met de Boeing 777 van Malaysia Airlines plaatsvond. In zaal de Werkstee op Landgoed Schovenhorst nam hij de 40 aanwezigen mee door aandacht te besteden aan de ramp, de nabestaanden, de politiek en de strafrechtelijke vervolging wat uitmondt in de eerste zittingsdag op 9 maart 2020 in de rechtbank op Schiphol. Hij legde een verband met gevoelens die nabestaanden ervaren bij het strafproces: wat zijn de verwachtingen en wat zou met een strafproces kunnen worden bereikt?
Samen met Theo de Roos sprak Alrik de Haas (Voorzitter van de ledencommissie van onze serviceclub) vervolgens over het TWINNING project Suriname-Nederland waarvoor zij in januari 2020 voor onderzoek de binnenlanden van Suriname bezoeken. De zgn. ‘mildere’ waarden van het strafrecht zullen worden onderzocht en vergeleken met het reguliere strafproces in o.a. Nederland.

Naast activiteiten voor goede doelen organiseren de Lions Putten “Arkemheen” één keer per maand een bijeenkomst over zeer uiteenlopende thema’s. Deze keer stond MH17 centraal.  Doel van de bijeenkomsten is om als leden hiervan te leren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie