Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Verbouwing gemeentehuis in Putten kostte ruim 9 miljoen

25 oktober 2019 om 15:08 Nieuwbouw

PUTTEN De verbouwing van het gemeentehuis in Putten kostte ruim 9 miloen euro. De kosten voor tijdelijke huisvesting bedroegen 437.000 euro. Volgens de gemeente heeft de verbouwing niet geleid tot lastenverhoging voor de inwoners. De open dag is zaterdag 2 november.

De verbouwing van het pand afkomstig uit 1976 begon in de zomer van 2017 met de voorbereidingen. In september 2018 werd er gestart met de eerste werkzaamheden. Medio juli 2019 was de verbouwing klaar en 16 september trok de gemeente er weer in. Met de verbouwing is achterstallig onderhoud van het pand weggewerkt en is het gemeentehuis nu een stuk duurzamer dan voorheen: er is gebruik gemaakt van duurzame materialen en het energieverbruik is verminderd. Verder is volgens de gemeente het nieuwe gebouw functioneler, veiliger en overzichtelijker. 

Om de verbouwing officieel te maken is er op vrijdagmiddag 1 november een opening voor genodigden. Daar is de commissaris van de Koning in Gelderland bij aanwezig. Voor inwoners en andere belangstellenden zet de gemeente op zaterdag 2 november haar deuren open. Tussen 10.30 en 15.00 uur kunnen inwoners en belangstellenden een kijkje nemen en zijn er volop activiteiten te doen. 

OPEN DAG Zo zijn er zijn onder meer rondleidingen en presentaties over grootschalige projecten. Bijvoorbeeld over de nieuwe woonwijker Rimpeler en hoe de gemeente omgaat met het thema duurzaamheid. Ambtenaren van de burgelijke stand geven uitleg over hun werk. In een fotohuisje kunnen bezoekers foto's laten maken. Voor de jonge kinderen is er een ballonnenclown, de uitreiking van de kleurwedstrijd en een speurtocht. Op het Fontanusplein presenteren de politie en de buitendienst van de gemeente zich. 

Eerder sprak gemeente Putten al over het verloop van de verbouwing. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie