Week met twee gezichten voor dames OMS

27 oktober 2019 om 18:58 Volleybal Deel je nieuws

Afgelopen week hebben de dames van OMS 2 competitiewedstrijden moeten afwerken. Woensdagavond was de eerste wedstrijd in Vaassen waar de dames een bijna complete offday hadden. Een wedstrijd die er eigenlijk niet uit zag. Niet dat Blok/EVC ijzersterk speelde, maar het liep niet bij OMS. Nadat er 2 sets met 17-25 werden verloren, kwam het dieptepunt in setnummer drie. Deze ging met 25-9 naar Blok/EVC.
De laatste set begon beter, maar uiteindelijk ging deze ook verloren met 20-25 en dus ging de wedstrijd met 0-4 richting Blok/EVC.

Hoe anders was het zaterdagmiddag in Wezep. In een wedstrijd tegen VZK wilde de dames zich revancheren.
Het spel golfde de gehele wedstrijd op en neer, maar OMS was duidelijk constanter. En maakte beduidend minder fouten, waardoor OMS eigenlijk het heft in handen had.
De eerste set werd dan ook gewonnen met 21-25.

Set twee begon met een 8-4 achterstand, maar met veel servicedruk kwam OMS terug. En met een paar mooie punten stond OMS weer op een 16-13 voorsprong. Vervolgens won OMS de set overtuigend met 18-25.

In de derde set lag het initiatief opnieuw bij de Puttense dames. Met o.a.een servicereeks van Emma Luitjes stond er een 12-5 voorsprong op het bord. En OMS werkte goed als een team. Ook Céline Elbertsen pakte haar blokpunten mee ,maar op een 14-22 voorsprong stokte het even. VZK had ook een aantal dames die lastig konden serveren en daar had OMS het soms best lastig mee. Maar door te wisselen en wat aan te passen ging ook deze set met 21-25 naar OMS.

Zaak was nu om ook die laatste set te gaan pakken. Maar er stond snel een 0-3 achterstand op het bord en werd er meteen een time-out gepakt. Hierna pakte OMS de draad weer op en met een aantal prima servicepunten van Lydia Bakker kwam OMS terug. Halverwege de set had OMS een viertal punten voorsprong en werd er aanvallend slim gespeeld. Deze voorsprong werd niet meer weggeven en won OMS zo ook deze set met 20-25.
Dus was het een prima overwinning en een mooie teamprestatie. Plus dat er vijf punten kon worden bijgeschreven.

Vrijdagavond 1 november speelt OMS in de Putter Eng tegen één van de betere ploegen in deze poule.
De wedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn begint om 21.00 u.