Wim van de Koot is het nieuwe raadslid voor het CDA.
Wim van de Koot is het nieuwe raadslid voor het CDA. CDA

Wim van Koot treedt in voetsporen van Reinie van Schoor (CDA)

1 november 2019 om 08:51 Politiek

PUTTEN Wim van de Koot is geïnstalleerd als raadslid voor het CDA. Hij neemt daarmee de plaats in van Reinie van Schoor. Zij nam afscheid tijdens de raadsvergadering.

Wijnand Kooijmans

Op haar verzoek werd ze alleen toegesproken door burgemeester Henk Lambooij. Die gaf aan dat de brief waarin zij haar afscheid aankondigde voor hem als een donderslag bij heldere hemel kwam. Om welke reden bleef ook nu onbesproken, Van Schoor heeft daar zelf ook geen reactie op gegeven. Lambooij zei dat met het vertrek van Van Schoor één van de meest ervaren raadsleden vertrekt. Die ervaring deed ze met name op jaren geleden, wel toen er nog sprake was van monisme, wat nu is vervangen door een dualistisch systeem. Tussendoor is Van Schoor ook twee periodes lid geweest van Provinciale Staten van Gelderland.

BEVLOGEN POLITICA Lambooij prees Van Schoor als een zeer bevlogen politica met altijd een duidelijke mening die ze ook niet naliet kenbaar te maken. Met een hart dat klopt voor de burger in de algemene zin, maar zeker voor de inwoners van Putten. En ook als een persoon die zich zeker nog zal laten gelden binnen de Puttense gemeenschap.

VOLKSVERTEGENWOORDIGER Van Schoor gaf aan altijd een volksvertegenwoordiger te zijn geweest die er is voor burger, ondernemers en bijstandsmoeder. ,,Het hart moet kloppen voor de burger, ondernemer en diegenen die het moeilijk hebben. Het maakt daarbij geen verschil of ze in een villa wonen of een vakantiewoning." Ze waarschuwde de raadsleden voorzichtig te zijn met het maken van wetten en regels en meer te kijken hoe de problemen waarmee burgers en ondernemers kampen, kunnen worden opgelost.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie