Triton omzeilt lastige klip in Harderwijk

3 november 2019 om 10:20 Waterpolo Deel je nieuws

In de derby in Harderwijk tegen de plaatselijke Woelwaters hebben de waterpoloërs van Triton uitstekende zaken gedaan. Met 3 ex-woelwaters in de ploeg (Mons, Kras en Boers) was de verwachting vooraf dat het een heet avondje zou worden. Niets bleek minder waar; in een matte wedstrijd was Triton vrijwel vanaf de eerste minuut de betere ploeg en kon halverwege de tweede periode het gewenste gat slaan. De zege kwam daardoor ook geen moment in gevaar en was het aan de slordigheid te wijten dat de ploeg een niet grotere overwinning op het bord zette. Met periodestanden van 3-3, 2-5, 2-3 en 0-1 werd op 7-12 geeindigd. Met deze overwinning staan de Puttenaren op een keurige 3e plaats op de ranglijst.

De eerste periode startte Triton voortvarend en opende de score. Met wat meer finesse en overzicht had in de beginfase Triton al een veel grotere voorsprong kunnen nemen. Door slordig te spelen gaf het de thuisploeg de gelegenheid gelijk op te gaan. Over en weer werden de doelpunten gescoord en stond aan het einde van de periode een 3-3 tussenstand op het scorebord.

In de tweede periode stelde de puttenaren orde op zaken. Vrij eenvoudig werd de voorsprong vergroot en was het de thuisploeg die slechts sporadisch nog voor wat gevaar kon zorgen. Door een aantal mooie combinaties en dito afronding liep Triton naar een 5-8 voorsprong halverwege.

In de derde periode liep de ploeg van Gerard Wiltvank zelfs naar een 5-10 tussenstand maar verzandde de ploeg in de minuten daarna meerdere malen in onrustig en dom balverlies. Met 6-11 werd de laatste periode ingegaan.
Het spelbeeld voor de neutrale toeschouwer werd er niet beter op. Woelwaters kon niet meer en bij Triton was het ontbreken van de absolute scherpte wat er voor zorgde dat het spelbeeld rommelig was. Beide ploegen konden nog een doelpunt maken en daarmee was de duidelijk en zeer verdiende 7-12 overwinning een feit.

Coach Gerard Wiltvank was na afloop in zijn nopjes met de overwinning; 'vandaag hebben we het goed gedaan en duidelijk laten zien dat we beter waren dan de tegenstander. Ik heb mooie dingen gezien besloot hij'. Volgende week wacht in het eigen Bosbad runner-up WWV uit Winterswijk en zal voorlopig uitgemaakt gaan worden of de Puttenaren gaan meedoen om de bovenste plaatsen. Met deze vierde winstpartij op een rij staat Triton er goed voor en beloofd het volgende week een zeer boeiend gevecht te gaan worden. Aanvang wedstrijd: 20.25u




 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie