Wij Putten hield afgelopen zaterdag een enquête in het centrum van Putten.
Wij Putten hield afgelopen zaterdag een enquête in het centrum van Putten. Luuk Obbink

Enquête Wij Putten: Puttenaar tevreden

4 november 2019 om 15:39 Politiek Deel je nieuws

Inwoners van Putten zijn best tevreden over hun dorp en ook bezoekers kunnen Putten waarderen. Dat beeld komt naar voren uit een enquête die Wij Putten afgelopen zaterdag in het centrum heeft gehouden.

Vrijwel de volledige fractie en het bestuur waren afgelopen zaterdag in het centrum aanwezig om passanten te vragen voor welke zaken Wij Putten zich de komende tien jaar voor moet inzetten. Omdat de partij deze maand het tienjarig bestaan viert, werden passanten getrakteerd op Wij-Puttenspeculaasjes.

Veelgehoorde opmerking was dat de renovatie van het gemeentehuis zeer geslaagd was. Doordat de enquête samenviel met de open dag van het gemeentehuis, hadden veel passanten daar zojuist een kijkje genomen. Wat verder opviel is dat veel ondervraagden van buiten Putten kwamen. Veel gehoorde opmerkingen: Putten heeft een mooi winkelaanbod, het is er gezellig, de sfeer gemoedelijk en weinig gehaast.

Natuurlijk waren er ook verbeterpunten. Menigeen wees op de rommelige bestrating in het centrum, vooral lastig voor mensen met een rollator is. Zij worden op hun wenken bediend: dit wordt binnenkort aangepakt. Ook een terugkerend onderwerp was het bomenbeleid. “Er worden wel boompjes terug geplant, maar waar zijn de grote gebleven?”, aldus een ondervraagde.

Heikel punt is en blijft de huisvesting. Het ontbreekt nog altijd aan betaalbare woningen, met name voor starters, terwijl veel recreatieparken met leegstand kampen. Plannen om starters tijdelijk toe te staan zich hier te vestigen werden met instemming begroet, maar van sommigen mag de doelgroep wel wat breder. “Wij zijn elk weekend in ons chalet en zouden hier best willen wonen als we straks niet meer werken”, vertelde een man uit Sliedrecht. En natuurlijk werd ook de schandvlek bij de entree van Putten genoemd, het pandje aan de Bakkerstraat, waar Wij Putten de afgelopen tien jaar regelmatig aandacht voor heeft gevraagd. “Daar gaan we binnenkort weer mee aan de slag”, zegt raadslid Rien van den Hoek, “want er zit nog steeds geen schot in. Dit mag echt geen tien jaar meer duren, zeker nu we in het dorpscentrum gaan investeren.”

“Het is goed om te merken dat mensen hun leefomgeving over het algemeen positief waarderen”, zegt fractievoorzitter Herman Luitjes van Wij Putten. “En de suggesties zijn waardevol, al is niet alles te realiseren, zeker niet op korte termijn. Maar we blijven luisteren naar wat er leeft.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie