Harm Werners geeft op 21 november een lezing in de bibliotheek. Hij zal vertellen over zijn natuurbelevingen.
Harm Werners geeft op 21 november een lezing in de bibliotheek. Hij zal vertellen over zijn natuurbelevingen. Harm Werners

Lezingen TussendeBoeken

6 november 2019 om 09:00 Activiteiten

PUTTEN De Stichting voor Natuur- en Milieubescherming te Putten en de Bibliotheek Noordwest-Veluwe organiseren op 21 november voorlopig de tweede en laatste lezing onder de noemer TussendeBoeken.

In de afgelopen drie maanden werden voor het eerst deze lezingen georganiseerd. Jos Noppen, organisatie: ,,Bij iedere lezing hebben we onderwerpen gekozen met een educatieve of een informatieve inhoud. Het was ons doel om een podium te bieden aan inwoners van Putten die iets interessants te vertellen hebben. Ze hoefden hiervoor niet speciaal aan een club of een vereniging verbonden te zijn."

Noppen: ,,Onze eerste lezing zou gegeven worden door de archeoloog Maarten Wispelwey,maar die kon helaas niet doorgaan wegens ziekte van zijn vader." De tweede lezing ging over Landschap van de kaart door Bertus Cornelissen. ,,Onderwerpen kunnen heel divers zijn als ze maar met Putten te maken hebben of interessant kunnen zijn voor inwoners. Van de geschiedenis van het dorp vanaf het vroegste moment tot bepaalde gebeurtenissen later in de geschiedenis van Putten. Cornelissen is bijvoorbeeld opgegroeid op een boerderij en wist onze toehoorders van alles te vertellen over het leven in de polder Arkemheen. Zeer interessant voor mensen die maar weinig over het buitengebied weten."

NIEUWE LEZINGEN Lezingen hoeven ook niet per se met de natuur te maken te hebben, al worden de lezingen wel mede door de stichting SNMP georganiseerd. ,,Verhalen over het klimaat en de energietransitie kunnen ook interessant zijn. Wat ik mooi vond aan de eerste lezing was dat mensen na afloop bleven hangen om met elkaar in gesprek te gaan. De lezingen zijn een mooie manier om in contact te komen met dorpsgenoten en zo nieuwe contacten op te doen."

HARM WERNERS Op 21 november geeft Harm Werners een lezing in de bibliotheek. ,,Harm Werners is iemand die vreselijk veel weet over insecten. Hij hoeft maar een kruipend of vliegend diertje te zien of hij kan er wat over vertellen. Hij zal veel over zijn eigen natuurbelevingen vertellen."

Bertus Cornelissen wist tijdens de vorige lezing van alles te vertellen over het leven in de polder Arkemheen.
Bertus Cornelissen wist tijdens de vorige lezing van alles te vertellen over het leven in de polder Arkemheen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie