Voetbal voor de periodetitel: SDCP-Berkum
Voetbal voor de periodetitel: SDCP-Berkum Henk Hutten

Geen periodetitel SDC Putten

11 november 2019 om 20:12 Voetbal

PUTTEN SDC Putten was een van de vier kanshebbers op de eerste periodetitel, maar daar bleef het uiteindelijk ver van verwijderd. Thuis verloren de Puttenaren met 1-2 van Berkum, terwijl koploper Eemdijk geen fout maakte op Urk en zo de periode won: 2-4.

SDC Putten gaf het eerste kwartier vol gas en een schot van Rick van den Brink dat van de lijn werd gehaald. Berkum voetbalde na 20 minuten onder de druk uit en nam de leiding door Marc van der Meulen, die de bal met een boog over SDC-keeper Martin van Barneveld kopte. Twee minuten later was het alweer  gelijk, doordat Jordy van Selm attent was op de rebound na een schot van Vincent ter Burg.

SDC kon echter niet doorzetten en Berkum controleerde na de goal tot 20 minuten voor tijd de partij. De bezoekers kwamen op 1-2 door invaller Thom Kooke. Pas de laatste 10 minuten zette SDC weer serieus aan, maar Jurian van den Brink zag een inzet gestopt en Marc van der Meulen keerde nog een bal van op de lijn. Berkum vergat het duel in de counter te beslissen.

,,Wij hadden moeite met Berkum, dat stug was en niet op de aanval speelde. Zij waren passief en wachtten op ons balverlies. Wij gaven verdedigend nauwelijks wat weg, maar misten ook de creativiteit om tot uitgespeelde kansen te komen. Het kwam aan op heel hard werken. De wedstrijd zat op slot. De teleurstelling was groot, het was stil in de kleedkamer.''

SDC speelt zaterdag voor de beker bij eersteklasser WHC. ,,Dat is de eerste knock-out ronde en dan telt maar één doel: winnen en doorkomen. Hoe maakt niet uit.''