Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Emma mag ontbijten met burgemeestersketting om

7 november 2019 om 10:40 Onderwijs

PUTTEN Ongeveer dertig kinderen mochten donderdagochtend samen met de burgemeester Henk Lambooij ontbijten op het gemeentehuis. Groep 5 van PCB de Wegwijzer werd ontvangen in de nieuwe bedrijfskantine voor het Nationaal Schoolontbijt. De hele week besteden de Puttense scholen aandacht aan dit initiatief, omdat het ontbijt 's ochtends nog wel eens wordt overgeslagen terwijl dit wel belangrijk is.

Voor het ontbijt begon, reikte de burgemeester een cheque van honderd euro uit aan meester Bert van Oostende voor de stichting Het Vergeten Kind. Daarna mochten de kinderen een aantal vragen stellen aan de burgemeester. Emma van de Brug vroeg hoe oud de ambtsketting van de burgemeester was. Lambooij had dit al eens proberen uit te zoeken, maar moest het antwoord schuldig blijven. Vervolgens kreeg Emma de ketting omgehangen en droeg ze deze met trots gedurende het ontbijt. 

Een andere vraag was wat het lievelingsbroodje van de burgemeester was. Dit bleek een broodje gerookte paling te zijn. De kinderen overhandigden als cadeau een door hen zelfgemaakte menuposter. Na het bidden konden de kinderen langs het buffet en werd er gezellig gezamenlijk ontbeten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie