Waterpoloërs Triton voorafgaand aan de topper tegen WWV
Waterpoloërs Triton voorafgaand aan de topper tegen WWV R. Reijerkerk

Swingend Triton wint waterpolotopper van WWV

10 november 2019 om 09:59 Waterpolo Deel je nieuws

De waterpoloheren van Triton hebben afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door titelkandidaat WWV met duidelijke cijfers terug te wijzen naar Winterswijk. Met maar liefst 17-4 werd een monsterscore neergezet waarbij de thuisploeg op alle fronten overheerste en de tegenstander geen schijn van kans liet.

Zonder aanvoerder Robert Bakker en Harold Mons (beide werden verdienstelijk vervangen door Job Kuiper en Gerben van de Groep) werd gestart aan de wedstrijd. In een ziedend tempo liet Triton duidelijk de intenties blijken en zorgde het ervoor dat WWV geen moment in het spel zou komen. De compacte zone-verdediging van WWV werd direct aan flarden gespeeld en stond er 4-1 na 6 minuten op het scorebord. In de tweede periode was het spelbeeld niet veel anders. Met ontzettend veel power overklaste Triton de bezoekers en liep de thuisploeg verder uit na 7-1 halverwege.

In de derde periode nam Triton duidelijk wat gas terug en leek de ploeg van Gerard Wiltvank zich even ongemakkelijk te voelen bij de tussenstand. Het was voor Triton zaak rustig te blijven en de voorsprong vast te houden. Doordat beide ploegen twee keer het net wisten te vinden werd met 9-3 op het scorebord de laatste periode ingegaan. Triton kon wederom snel de eerste doelpunten maken waarmee het verzet duidelijk gebroken was aan de kant van de bezoekers. Met zeer effectief en goed uitgespeeld waterpolo werd de laatste periode met maar liefst 8-1 gewonnen en werd op een monsterscore van 17-4 geeindigd. Doelpunten Triton: Stefan Boers 5x, Geelco Koetsier 4x, Mark Jonker en Erik Westerbroek beide 2x, Jens Slofstra, Job Kuiper, Antoine Sanders en Eelco Bakker allen 1x.

Met deze overtuigende winst meld de ploeg van Gerard Wiltvank zich duidelijk in de strijd om de bovenste plaatsen. Na een aarzelende seizoensstart is de hand van de trainer de laatste weken duidelijk zichtbaar geworden. Het getoonde spel straalt veel vertrouwen en overtuiging uit wat resulteerde in intussen de 5e winst op rij. Uit de komende wedstrijden moet gaan blijken of Triton daadwerkelijk om de bovenste plaatsen zal kunnen gaan meestrijden. Momenteel staat Triton op een tweede plaats met slechts 1 verliespunt minder achter koploper Piranha.  
 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie