OMS dames winnen bij Ormi in Epe

10 november 2019 om 14:22 Volleybal Deel je nieuws

Donderdagavond moesten de dames van OMS naar Epe om een wedstrijd te spelen tegen de kampioen van vorig seizoen. Zowel Ormi als OMS promoveerde naar de eerste klasse. Ook nu was het een belangrijke wedstrijd voor OMS om punten gaan halen. Zeker gezien het feit dat het toch een concurrent is die net als OMS zich wil handhaven.

De eerste set met Céline Elbertsen als enige wissel aan de kant, begon OMS wat afwachtend. Maar de Puttense dames hielden wel telkens een voorsprong. Het blokpunt van Larissa Koedijker op de middenspeelster van Ormi was blijkbaar het sein om meer gas te geven. Want na dat punt op 7-9 voorsprong, liep OMS verder weg.En won het soepel met 18-25 de eerste set.

In de tweede set was het een tegenovergesteld verhaal. Nu was OMS te slordig in de rally en Ormi kon daar van profiteren. En won Ormi met dezelfde cijfers de tweede set.

Met de wissel van Céline Elbertsen op de buitenpositie in plaats van Emma Luitjes, begon OMS beter aan de derde set. Ook Marjolijn Baarslag begon op de middenpositie haar draai te vinden. Nu was haar blokpunt op 6-9 het teken om het initiatief vast te houden. Langzaam maar zeker liep OMS uit en Céline Elbertsen scoorde een paar mooie punten aan de buitenkant. Verdedigend stond het redelijk goed, waardoor OMS uiteindelijk met 19-25 deze derde set won.

Met dezelfde opstelling begon OMS aan de vierde set. Eigenlijk aan het begin van deze set hetzelfde spelbeeld met een kleine voorsprong voor de dames van OMS. Maar op 6-8 in Puttens voordeel raakte Larissa Koedijker opnieuw geblesseerd aan haar knie. Dus nu moest er gegoocheld worden, want met alleen Emma Luitjes als buitenspeelster op de bank moest zij toch op de middenpositie gaan spelen. In het veld stond zij naast Céline Elbertsen, dus kon er aanvallend geswitcht worden aan het net. En het knopje bij Emma Luitjes stond weer op aan, dus pakte OMS toch knap de draad weer op. Uiteindelijk werd er voor Larissa Koedijker geknokt en liep OMS verder weg bij Ormi. Ook met meer servicedruk won OMS de vierde set met 18-25 .

Al met al een prima overwinning en weer vier punten in the pocket en de achtste positie op de ranglijst. Vrijdagavond 15 november komt koploper HSC uit Hierden op visite. Ook nu gaan we ondanks een kleine bezetting proberen om het HSC lastig te maken. Aanvang is om 21.00 u in de Putter Eng .