Heren OMS pakken verrassend een punt

10 november 2019 om 14:26 Volleybal Deel je nieuws

Een flink gehavend OMS nam vorige week toch nog een punt mee tegen Xanthos. Door blessures en werkzaamheden konden er slechts vier eerste teamspelers aantreden op de vroege dinsdagavond in Zetten. Uit het tweede team werden Jan Westerbroek en Albert Mouw bereid gevonden mee te gaan, zodat er met het minimale aantal van zes spelers toch nog gespeeld kon worden. 

OMS ging brutaal van start, had niets te verliezen en zette de passlijn van Xanthos zo onder druk, dat de thuisploeg een voorspelbaar spelletje moest spelen en OMS wist daar wel raad mee. Na 8-15 kwam Xanthos nog wel vier punten terug (12-15), waarna OMS de draad weer oppakte en bij 14-19 speelden de bezoekers deze eerste set bekwaam uit: 19-25. Vooral Muin Wassink was aanvallend goed op dreef met zeven directe punten. 

Xanthos was wat geschrokken en ging vanaf het tweede bedrijf veel beter spelen. De druk van OMS werd minder en de rollen werden omgedraaid. De gastheren liepen direct uit naar 8-1, waarna OMS pas wat terug kon doen. Een inhaalrace werd begonnen, maar OMS wist het geslagen gat niet meer te dichten, al leek er bij 18-20 nog een mogelijkheid voor een grotere verrassing, maar Xanthos liet het zo ver niet komen en kwam na 25-22 op een gelijke stand: 1-1.
Ondanks verdienstelijk spel van de twee invallers werden de volgende twee sets eveneens verloren. OMS kon niet wisselen en wist blokkerend de aanval van Xanthos niet meer te pareren. Gevolg: setnederlagen van 25-14 en 25-18. 

Toch niet ontevreden met een punt kon OMS huiswaarts keren. 

Vrijdag a.s. wacht OMS een thuiswedstrijd tegen Avior 2 uit Deventer. 21.00 uur in de Putter Eng.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie