Programma Intocht Sinterklaas
Programma Intocht Sinterklaas VVV Putten

Zie ginds komt de stoomboot

11 november 2019 om 08:05 Evenementen Deel je nieuws

Aanstaande zaterdag is alweer zover, dan komt de Sint weer in het land! Gelukkig hoeven we nog maar heel even te wachten. Samen met meer dan 50 pieten en de pietenfanfare ´de Peppernuts´ brengt hij ook een bezoek aan Putten. Rond 13.00 uur komt hij met de stoomboot aan in de haven van Putten waarna hij om ca. 14.15 uur zijn rondgang start in Winkelcentrum Putten.

Op de kade en bij het gemeentehuis zal de pietenfanfare met hun vrolijke muziek de pieten laten dansen en de kinderen begeleiden tijdens het toezingen van de Sint en zijn gevolg. Natuurlijk worden er pepernoten uitgedeeld en kunnen kinderen met de Pieten op de foto.

Na de eerste rondgang per koets zal het bestuur van de winkeliersvereniging WCP om 14.30 uur de Sint verwelkomen op het bordes van het gemeentehuis. Vervolgens zal de Sint om 15.00 uur zijn rondgang vervolgen.

In multicultureel centrum Stroud zal om 16.00 uur het feest beginnen met een verrassende Pieten Goochelshow. Ook mogen de kinderen de Sint een handje, verlanglijstje of kleurplaat geven en zullen er gezellige liedjes gezongen worden. Natuurlijk maken de Pieten een dansje en delen zij heerlijke pepernoten uit. De toegang is gratis. Rond 16.30 uur is het programma rond de komst van Sinterklaas afgelopen.

Programma:

13:00 uur Aankomst van de Sint en Pieten in de Haven van Putten

(ontvangst door wethouder Priem)

13:45 uur Vertrek van de Sint en Pieten per bus naar Stroud

14:15 uur Vertrek met de koets richting gemeentehuis – 1e rondgang

14:30 uur Ontvangst bij het gemeentehuis door het WCP bestuur

15:00 uur Vertrek met koets door Winkelcentrum Putten – 2e rondgang

16:00 uur Bezoek van Sint en Pieten aan de kinderen in Stroud (entree gratis)

16:30 uur Einde Sinterklaasfeest

 

Rondgang 1: Vertrekkend vanaf Stroud zal de stoet zich via de Brinkstraat, Harderwijkerstraat, Poststraat, Papiermakerstraat en Fontanusplein naar het gemeentehuis begeven.

Rondgang 2: Papiermakerstraat, Kerkplein, Dorpsstraat, Klaas Bosstraat, Gervenhof, Achterstraat, Molenstraat, Dorpsstraat, Verlengde Dorpsstraat, Bakkerstraat, Garderenseweg, Kerkstraat, Kerkplein, Kelnarijstraat en Brinkstraat naar Stroud.

De organisatie van de intocht, de rijtoer en het feest in Stroud is in opdracht van de winkeliersvereniging in handen gegeven van de VVV. Die wordt bijgestaan door een speciaal Sinterklaas Comité dat een beroep kan doen op zo’n vijftig vrijwilligers. Dankzij hun inspanningen wordt het weer een enorm fijn kinderfeest!

Intocht Sinterklaas
Intocht Sinterklaas
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie