Afbeelding
't Ravenest

Parkcamping 't Ravenest mag uitbreiden

12 november 2019 om 10:14 Recreatie

PUTTEN Recreatiepark 't Ravenest in Putten wil uitbreiden. Hiervoor is onder meer de aankoop van grond nodig en de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan. Het college van b en w is bereid aan dat laatste plan medewerking te verlenen.

Wijnand Kooijmans

Onder meer is de aankoop van een stuk grond nodig dat grenst aan het bestaande park. Een deel van deze grond heeft al de benodigde bestemming voor verblijfsrecreatie. Dit deel wordt dan ook niet meegenomen in het bestemmingsplan, dat geldt alleen voor het deel van de grond dat nu nog de bestemming 'wonen' heeft.

FAMILIE Naast het bestaande park hebben de initiatiefnemers aan de overzijde van het park twee recreatiewoningen in eigendom. Hier woont familie met vergunning van de gemeente. Opzet is deze percelen uit te ruilen. Het college is bereid daarin mee te gaan omdat er geen sprake is van toename van recreatie maar van een betere herverkaveling. In totaliteit neemt de bestemming recreatie zelfs af met ongeveer honderd vierkante meter.

Door uitruil van de bestemmingen kan 't Ravenest uitbreiden en de twee recreatiewoningen als reguliere woning worden bewoond. Hiermee wordt de uitbreiding gefinancierd en is een permanente oplossing mogelijk voor het wonen in de twee recreatiewoningen.

BEHEER Bij realisering van het plan ontstaat er een aangesloten recreatiepark waar door de ondernemers een beter beheer kan worden uitgeoefend. In de huidige situatie loopt de Schovenhorsterveldweg door het recreatiepark heen. De woningen komen aan de weg te liggen.

Door uitvoering van het plan ontstaat er nieuwe kansen voor recreatie. De eigenaren willen het achterste deel van de uitbreiding gaan gebruiken voor de inrichting voor toeristisch kamperen (campers, tenten, caravans). De voormalige burgerwoning wordt verbouwd tot recreatiewoning, waarin meerdere generaties kunnen verblijven, maar ook recreanten die een eigen paard meenemen.

Op deze wijze wil 't Ravenest zich onderscheiden van hun collega's in de omgeving. Voor het college speelt mee dat hierdoor meer verscheidenheid ontstaan aan aanbod binnen de grenzen van de gemeente Putten. Dat past ook binnen het project 'Vitale Vakantieparken.'

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie