Zakelijke overwinning waterpoloërs Triton

17 november 2019 om 09:07 Waterpolo Deel je nieuws

De waterpoloërs van Triton hebben op de late zaterdagavond wederom de volle winst behaald. Tegen het fysiek sterke De Grunte Hardenberg kwam de ploeg van Gerard Wiltvank geen moment in de problemen en werd een ruime 4-10 overwinning behaald.

De late aanvangstijd zorgde er voor dat Triton traag startte. Weinig initiatief zorgde voor een voorspelbaar aanvalsspel en meerdere malen strandde aanvallen in een vroeg stadium. Harold Mons opende de score door slim met een manmeer situatie om te gaan. Vlak voor het verstrijken van de periode kon ook de volgende manmeer door Stefan Boers worden afgerond.

In de tweede periode begon Triton iets gemakkelijker te spelen en werd er snel uitgelopen naar een 0-4 voorsprong (doelpunten werderom Stefan Boers en Eelco Bakker). Verdedigend had het verdedigende blok van Egbert van Essen en Antoine Sanders het tot dan toe goed op orde. Daarna verzuimde Triton de marge snel op te voeren door te gehaast te gaan spelen en zodoende kon de thuisploeg enigzins terug in de wedstrijd komen. Op de valreep zorgde Mark Jonker met een snel uitgespeelde manmeer voor een 3-5 voorsprong halverwege de wedstrijd.

In de derde periode bleef het tot halverwege een erg rommelige wedstrijd. De Grunte probeerde door fysieke kracht het spel van de bezoekers te ontregelen maar was niet bij machte zelf gevaar voor de goal van de uitstekend keepende David Kras te zorgen.
Het was aanvoerder Robert Bakker die zijn ploeg op sleeptouw nam en met 2 doelpunten op rij een veilige marge bewerkstelligde (3-7). Jens Slofstra zorgde kort daarna voor 3-8 wat de laatste periode slechts een formaliteit zou maken.

Met doelpunten van Geelco Koetsier en Eelco Bakker bouwde Triton de voorsprong verder uit en stond er nog 1 doelpunt van De Grunte tegenover wat resulteerde in de eindstand 4-10.

Met deze regelmatige overwinning komt Triton op slechts 1 punt van koploper Piranha en zal in de komende twee wedstrijden een hoop duidelijk worden over de krachtsverhoudingen in de 1e klasse. Met Piranha over 2 weken op het programma wacht volgende week eerst in het bosbad Putten de streekderby tegen DWK Barneveld en zal het voor de ploeg van Wiltvank een hele klus worden de punten in huis te houden. Zaterdagavond kon hij slechts ten dele tevreden zijn; 'slechts delen van de wedstrijd hebben we naar ons hand gezet. Te vaak speelde we moeizaam en stroperig, iets wat tegen DWK zeker afgestraft zal worden besloot hij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie