Afbeelding
Robert Vos

Groen licht voor plan achttien appartementen aan Engweg

19 november 2019 om 07:16 Nieuwbouw

PUTTEN Een nieuw plan voor het perceel Engweg 10 in Putten mag in principe rekenen op medewerking van het college van burgemeester en wethouders. Het gaat om rond de achttien appartementen in twee woonblokken en drie bouwlagen. De bovenste bouwlaag wordt als kap uitgevoerd.

Wijnand Kooijmans

Het eerste plan van De Bunte Vastgoed voor de bouw van 23 appartementen werd afgewezen door het college. Reden was dat er onvoldoende rekening werd gehouden met de bijzondere ligging van het perceel, direct grenzend aan de 'Nieuwe Begraafplaats'. Ook zou er sprake zijn van een matige woonkwaliteit. Door Roordink Architecten is nu een nieuw plan opgesteld.

BEBOUWING Volgens het college leent de locatie zich, in aansluiting op de wooncomplexen van de Schauw, de sporthal en het medisch centrum, prima voor woningbouw. In het nieuwe plan wordt uitgegaan van twee woonblokken van respectievelijk tien en acht appartementen. Het plan speelt, zo oordeelt het college, in op het uitgangspunt dat de bebouwing een 'villa-achtige' uitstraling moet krijgen en de woningen zo veel mogelijk op de Engweg zijn gericht.

Drie appartementen zijn niet op deze weg gericht. Dat vindt het college niet bezwaarlijk mits het binnenterreinen tussen de appartementsgebouwen en het gezondheidscentrum open en met voldoende groen wordt ingericht. Het parkeren dient eveneens zo veel mogelijk in het groen te worden ingepakt. Met 31 parkeerplaatsen wordt voldaan aan de Puttense parkeernorm.

STIKSTOF Onderzocht is al dat de bouw niet leidt tot een onaanvaardbare verslechtering van de luchtkwaliteit. Naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State moet wel worden onderzocht of er sprake is van een hogere uitstoot van stikstof naar nabij gelegen Natura 2000 gebieden. Ook moet onderzoek worden gedaan naar de aanwezigheid van vleermuizen.

Door het college wordt aangegeven dat de gemeente geen financiële middelen voor de realisatie van het plan beschikbaar stelt. Gestreefd wordt verder belanghebbenden en omwonenden in een zo vroeg mogelijk stadium te betrekken bij de verdere uitwerking van de plannen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie