Het afval uit de sloten wordt weer op de kant gezet
Het afval uit de sloten wordt weer op de kant gezet Wijnand Kooijmans

Gemeente Putten betaalt schoonmaken sloten

25 november 2019 om 10:43 Natuur en milieu

PUTTEN De gemeente Putten neemt dit jaar de kosten voor het schoonmaken van sloten voor eigen rekening. De opdracht voor het schoonmaken van de sloten, ongeacht welke type watergang het is, wordt ook verstrekt door de gemeente. Volgens het college van burgemeester en wethouders wordt daarmee recht gedaan aan een eerdere discussie op dit punt.

Wijnand Kooijmans

Op basis van nader onderzoek en de nieuwste inzichten is er, in tegenstelling tot wat het college eerder aannam, geen reden alle slootafval af te voeren. Hierover is uitvoerig overleg gevoerd met LTO (Land- en Tuinbouworganisatie) en Natuurmonumenten. Dat heeft geleid tot overeenstemming.

AFVOEREN In opdracht van de gemeente wordt slootafval weer op grond van de aangrenzende eigenaar gezet. Met Natuurmonumenten is afgesproken dat het slootafval in de berm op gemeentegrond wordt geplaatst en zij het laten afvoeren. Daarnaast zijn er enkele locaties waar in de berm geplaatst slootafval door de gemeente zelf wordt afgevoerd

VERDELING Het college geeft aan dat het jaarlijks schonen van de watergangen uiteraard kostbaarder is dan een deel eens in de twee jaar schonen. Door het slootafval op de oude wijze af te voeren en niet te storten, ontstaat er echter weer een betere verdeling van de kosten over betrokken partijen. Het huidige budget is daarmee toereikend om de watergangen jaarlijks te onderhouden, in combinatie met de overeenkomsten rond het afvoeren van het slootafval.


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie