De oversteekplaatsen op de Engweg.
De oversteekplaatsen op de Engweg. Wijnand Kooijmans

Geen extra oversteekplaatsen op de Engweg in Putten

29 november 2019 om 18:24 Verkeer en vervoer

PUTTEN In de Engweg zijn binnen een afstand van 660 meter zes oversteekplaatsen beschikbaar. Hierdoor is altijd op korte afstand een oversteekplaats aanwezig. Dat maakt dat verzoeken om extra oversteekplaatsen niet zijn gehonoreerd.

Wijnand Kooijmans

Hiermee wordt door het Puttense college van burgemeester en wethouders antwoord gegeven op vragen van Erik van Hemel (ChristenUnie). Onder meer is gevraagd naar een zebrapad bij de ingang van Elim. Ook is aangegeven dat de voetgangersoversteekplaats in de bocht van de Engweg nabij de Roosendaalseweg te ver van het Schauwplien ligt, waardoor niet bij de zebra wordt overgestoken.

PLATEAUS Om het oversteken van de Engweg veiliger te maken zijn in het verleden de oversteekplaatsen voorzien van geelgekleurde plateaus. Daarbij is in 2016 ter hoogte van de Roosendaalseweg een verhoogd plateau met voetgangersoversteekplaats aangelegd.

ONEFFENHEDEN Eind dit jaar wordt klein wegonderhoud uitgevoerd waarbij de grootste oneffenheden in de trottoirs worden weggewerkt. In 2020 staat er geen onderhoud gepleegd. De weg voldoet aan het onderhoudsniveau, zoals dat door de gemeenteraad is vastgesteld. Pas rond 2025 komt de weg in aanmerking voor groot onderhoud oe vervangen/reconstructie.

Het college is wel bereid om in gesprek te gaan met bewoners en belanghebbenden over het verhogen van de veiligheid op de oversteekplaats Engweg-Molenstraat en Engweg-Kerkstraat.
 

Er zijn zes oversteekpunten op de Engweg.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie