Waterpolomannen Triton door winst koploper

1 december 2019 om 10:03 Waterpolo Deel je nieuws

De waterpolomannen van Triton hebben zaterdag, in een rechtstreeks duel van de op dat moment zijnde koploper Piranha, overtuigend de koppositie overgenomen in de 1e klasse Oost. Mede door uitblinkers keeper David Kras, die in de beginfase 2 strafworpen stopte en, Stefan Boers die maar liefst 7 doelpunten voor zijn rekening nam verzekerde de manschappen van Gerard Wiltvank zich met een duidelijke 5-10 overwinning op de Enschedeese studenten.

In de eerste periode liet Triton zien waarvoor het kwam. Verdedigend werd niets weggegeven en aanvallend werd voldoende gecreeerd om snel een grote voorsprong te krijgen. Het overzicht en afronding was echter zeer ondermaats waardoor Piranha de kans kreeg om in de wedstrijd te komen. In die eerste minuten kreeg de thuisploeg 2 strafworpen (totaal kreeg de thuisploeg 5 strafworpen) die zeer overtuigend gekeerd werden door keeper David Kras en daarmee zijn ploeg in de juiste richting stuwde. Er werd een tandje bijgeschakeld waardoor er halverwege de 2e periode een 5-1 voorsprong op het bord stond.

Door een korte periode van onachtzaamheid kon Piranha naar 5-3 terugkomen maar daarna was het gedaan met het verweer van de thuisploeg. Triton had het beste van het spel, had veel kansen maar was de laatste afrondende fase niet best. Veel kansen werden knullig om zeep geholpen door het dichtzwemmen van elkaars ruimte, afspelen op gedekte spelers of vaak het schot op de paal of lat zien eindigen. Dit zorgde ervoor dat een bijzondere situatie zich voordeed dat Stefan Boers maar liefst 7 keer op rij het doel kon vinden en eigenhandig de score van 3 doelpunten van Triton naar 10 tilde. Veelvuldig werd de uitblinkende Boers in de voorhoede gevonden en was hij 1 van de weinige spelers die zijn hoofd wel koel kon houden. Met enkele doelpunten van Piranha werd de wedstrijd op 5-10 in Puttens voordeel geeindigd.

Met dit resultaat is Triton trotse kloploper geworden in de 1e klasse oost. Voor de winterstop staan 2 zeer lastige thuiswedstrijden op het programma met tegenstanders uit de onderste regionen van de ranglijst. Voor coach Gerard Wiltvank is er alles aan gelegen om zijn ploeg goed voor te bereiden en te waken voor onderschatting. Volgende week vrijdagavond staat de inhaalwedstrijd tegen De Spreng op het programma (21.00u Bosbad Putten). 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie