OMS niet scherp genoeg tegen NVC

1 december 2019 om 14:37 Volleybal Deel je nieuws

Zaterdagmiddag in Nijkerk was NVC de tegenstander in de negende competitieronde. Een middenmoter met veel jonge meiden in het team. De eerste set was nauwelijks 2 punten onderweg toen Marjolijn Baarslag en spelverdeelster Diane Bakker ongelukkig met elkaar in botsing kwamen. Met als gevolg dat Diane Bakker uit moest vallen met een enkelblessure. Toch pakte OMS de draad weer op en ging het prima gelijk op. Op 12-13 kwam een omkeer in de set. De pass was niet zorgvuldig genoeg waardoor Jantina Bakker haar aanvalsters eigenlijk niet fatsoenlijk kon aanspelen. NVC liep daardoor weg en won deze set met 25-17.

De tweede set ging verder, waar het in de eerste set mee was geëindigd. OMS was niet scherp genoeg om het NVC lastig te maken. NVC won gemakkelijk ook deze set met 25-14. De derde set was een stuk beter en OMS knokte zich weer terug in de wedstrijd. Met mooie punten (Emma Luitjes aan de buitenkant) en blokkering van onder andere Susannah Halmans en Céline Elbertsen was het weer een wedstrijd. Deze set ging naar een spannend slot, maar op 24-23 in het voordeel van OMS dacht de scheidsrechter er anders over. Een foutieve pass van NVC belandde boven het net. Dit was een makkelijke prooi voor Céline Elbertsen. Maar zonder tegenstander in de buurt floot hij voor een 'gestolen' bal. Volkomen belachelijk, volgens een boze coach Wouter Bos van OMS . Met als gevolg dat het geluk aan NVC kant kwam te liggen en met 27-25 deze belangrijke set wist te winnen.
Maar OMS wilde gezien het spel toch proberen om nog een punt aan deze wedstrijd over te houden. NVC nam een ruime voorsprong en OMS was een beetje geknakt na het verlies van de vorige set. Uiteindelijk ging ook deze set met 25-17 naar NVC.

Een teleurstellend resultaat dat OMS dus geen enkel punt opleverde. Met een 2-tal blessures en met wat mensen minder in vorm zal OMS toch de draad weer op moeten pakken. Nieuwe ronden nieuwe kansen zeggen we dan. Dus aanstaande vrijdag mag OMS proberen om het HVV uit Hattem lastig te gaan maken.  Aanvang is om 21.00 in de Putter Eng.