Stroe kreeg tegen Rood Wit voor rust een strafschop. Axel Lensen schoot de bal onberispelijk binnen. Bram van den Heuvel

Rood Wit en Stroe delen punten

3 december 2019 om 14:20 Voetbal

PUTTEN Rood Wit speelde vanaf de 40e minuut met tien man na een rode kaart voor Justin Bos en stond bij de rust met 0-1 achter. Na de hervatting kon Stroe de manmeer-situatie niet uitbuiten en slaagde een strijdlustig Rood Wit erin een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Ger Meijer

Beide ploegen openden aanvallend. In de 10e minuut was Rood Wit het dichtst bij de openingstreffer. Daniël Gerritsen zette Marcel van Nieuwenhuizen voor een leeg doel, maar hij schoot de niet te missen kans op de paal. Stroe werd sterker en nadat René van Hemel zijn ploeg met een goede redding voor een achterstand had behoed, beging hij in de 22e minuut in de ogen van de scheidsrechter een overtreding op de doorgebroken Roy Groenevelt en ging de bal op de stip. Axel Lensen schoot de strafschop onberispelijk binnen; 0-1. Zes minuten later was Stroe dicht bij de tweede treffer. De vrije trap van Roy Groenevelt strandde op de lat. In de hectische slotfase kreeg Justin Bos van Rood Wit rood en wist Van Hemel met een knappe redding op een schot van Bob van den Hudding te voorkomen, dat Stroe verder uitliep.

TWEE KANSEN Nadat Stroe vlak na de rust een tweetal kansen om de voorsprong uit te bouwen had laten liggen, viel in de 52e minuut de gelijkmaker. Op een voorzet van Tristan Stoffer schoot Daniël Gerritsen de bal ineens uit de lucht achter Gerben Slingerland; 1-1. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de winst te pakken, maar scoorden niet. De beste kans was in de 79e minuut voor Rood Wit, dat een strafschop mocht nemen. Slingerland dook de inzet van Wijnand van Pijlen uit de hoek. In het slotoffensief van Stroe hield Van Hemel het gelijkspel voor Rood Wit vast door een schot van Jasper Groeneveld uit de hoek te halen. Trainer Albert van Nijhuis vond dat de wedstrijd alle kanten op kon. ,,We hebben het met tien man heel goed gedaan. In mijn ogen was de rode kaart een foute beslissing. Complimenten voor mijn team. Ze hebben geweldig gestreden." Zijn collega Bert van den Brink was minder tevreden. ,,Wij hebben collectief gefaald. Schandalig dat we punten verspeeld hebben. Die twee kansen na de rust moeten we afmaken, terwijl we bij de gelijkmaker verkeerd verdedigden."

[Doelpuntenmaker Rood Wit: Daniël Gerritsen 1-1; Stroe: Axel Lensen 0-1.