Heren OMS stunten nu wel

8 december 2019 om 18:55 Volleybal Deel je nieuws

OMS wist afgelopen vrijdag wel te stunten in de Putter Eng. Tegen nummer 5 Aethos uit Arnhem werd het na een spannende strijd 3-2 voor de Puttenaren.

Er moest voor elke punt worden gestreden door OMS en dat resulteerde in een op en neergaande wedstrijd met twee super spannende sets: de derde en de vierde met respectievelijk 25-27 en 27-25 als setstanden. Met Ewout Pit en Lars van Meerveld in de gelederen was de Puttense bezetting nog steeds klein, want men miste drie spelers, maar dat nam niet weg dat OMS zich kranig wist te weren.

De eerste set had OMS nog wat moeite met de lange aanvallers van de Arnhemmers, die menige aanval wisten te pareren en zelf wel regelmatig langs het OMS-blok konden scoren. Steeds behield Aethos een kleine voorsprong (6-8, 11-14 en 17-22) waarna het 0-1 in sets werd na 18-25.

Met veel vertrouwen werd de tweede set gespeeld. OMS kwam knap terug van 5-10 naar 12-12 en behield hierna het initiatief. Met uitstekend verdedigen van Joop Dunsbergen en Lars van Meerveld en met een veelvuldig scorende aanval van Muin Wassink en Ewout Pit drukte OMS door na 21-16 en bracht via 25-21 de stand gelijk.

Twee zinderende sets volgden. Aethos en OMS gaven elkaar geen duimbreed toe en OMS leek op een 2-1 voorsprong te komen. Twee setpoints werden echter gemist door slechte passes en de bezoekers trokken de set naar zich toe met 25-27.

Een zelfde beeld in set vier. OMS kwam op voorsprong, 11-7 en 16-13, maar Aethos maakte later weer gelijk: 21-21. Ook bij een 23-21 stand was de setwinst nog lang niet zeker voor OMS, want Aethos kwam weer op gelijke hoogte: 25-25, maar het was Eltjo Meints, die op 26-25 met een prachtig blokpunt het tweede wedstrijdpunt veilig stelde: 27-25.

OMS bleef in de goede flow en na de veldwissel op 8-4 speelden de Puttenaren de set gedegen uit. Met 15-12 zorgde OMS voor een flinke stunt door de nummer vijf op de ranglijst te verslaan.

De laatste wedstrijd van dit jaar speelt OMS uit in Nijmegen tegen nummer drie: Vocasa 3.