De Meeuwen bijna onderuit tegen Amicitia

15 december 2019 om 19:43 Korfbal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 14 december trof de Meeuwen in de Meeuwenhal Amicitia uit Vriezenveen.  De Meeuwen vind zich na drie wedstrijden terug in de top van de Overgangsklasse B.  Amicitia is nog puntloos.  Beide ploegen namen voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht vanwege het overlijden van Okke van der Wal.  Van der Wal, oud-voorzitter van de Meeuwen overleed op 9 december op de leeftijd van 83 jaar.

De Meeuwen werd vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Steenbergen geconfronteerd met een fel Amicitia.  Daniël van Munster opende de score gevolgd door een tegendoelpunt van Amicitia.  Afstand nemen lukte de Meeuwen niet.  De ploeg liet zich afleiden door Amicitia wat veel vechtlust ten toon spreidde, fysiek speelde en dat moet gezegd worden, simpelweg ook met scherp schoot.  De Puttenaren raakten gefrustreerd doordat het niet liep.  De frustratie kwam tot uiting bij Noah Bijsterbosch die de paal bewoog toen er werd geschoten.  Bijsterbosch ontving een terechte gele kaart.  Amicitia nam het initiatief over en leidde 5 minuten voor het rustsignaal met 10-13.  Op dat moment een volkomen verdiende voorsprong.  Bijsterbosch nam als aanvoerder de Meeuwen bij de hand en hield zijn ploeg in de buurt van de gasten uit Vriezenveen (13-15). Bijsterbosch was op schot, hij zou in totaal 13 keer scoren deze avond.  Amicitia deed net voor rust iets terug  (13-16).

Na rust liep het verschil zelfs op naar 5 (14-19).  Toen brak een sterke fase van de Meeuwen aan.  Binnen vier minuten was het 18-19 en kwam de Meeuwen zelfs op voorsprong (23-21).  Het ontbrak de ploeg echter aan scherpte en geluk in de afronding om door te drukken.  Conform het wedstrijdbeeld maakte Amicitia weer gelijk (23-23).  Een zenuwslopende laatste tien minuten brak aan waarbij beide ploegen elkaar niet loslieten.  Amicitia kwam op voorsprong (26-27), maar moest het antwoord schuldig blijven op de gelijkmaker van Esra Ruysink (27-27) waarmee het pleit werd beslecht.

Doelpunten: Noah Bijsterbosch 13, Laura van Winkoop 5,  Daniël van Munster 3, Richard Tibbesma 2,  Renske Arendsen 1, Dorinda Kleijer 1, Jarin Bruinekreeft 1 en Esra Ruysink 1.

De Meeuwen hervat de competitie op zaterdag 11 januari 2020 met een uitwedstrijd tegen Wit Blauw/Green Organics in Kampen.  De wedstrijd in sporthal de Reeve begint om 20.00 uur.