Stijn Wassink
Stijn Wassink Orion Putten

Orion neemt twee bronzen medailles terug naar Putten

15 december 2019 om 22:12 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag namen vijf turners van Orion deel aan de 1e plaatsingswedstrijd in de voorgeschreven oefenstof. Een turnwedstrijd in Doetinchem waar op maar liefst zes toestellen mooie oefeningen werden geturnd om zo te bepalen wie de beste was in zijn categorie.

Al vroeg in de ochtend was het de beurt aan Amir van den Brink in de categorie Instap 20. Voor Amir zijn eerste wedstrijd, wat het extra spannend maakte. Voor Amir begon zijn wedstrijd op vloer, daarna ging hij door naar voltige. Op dit toestel liet hij zijn moeilijkste oefening zien aan de jury, knap hoor! Op sprong behaalde hij uiteindelijk zijn beste resultaat. Wat waren we blij voor Amir toen hij de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen!

Owen Termaat en Stijn Wassink namen het tegen elkaar op in de categorie Pupil 18. De verwachtingen bij Stijn waren hoog gespannen; wat zou hij graag een medaille mee terug nemen naar Putten. Voor Owen was het zijn eerste wedstrijd, hij wilde vooral een goede wedstrijd draaien. En dat lukte! Wat heeft hij het afgelopen half jaar hard getraind en wat liet hij mooie oefeningen zien tijdens zijn wedstrijd. Zijn beste resultaat behaalde hij op het onderdeel brug, hij werd uiteindelijk 12e. Stijn begon op het voor hem lastige toestel ringen, maar liet gelijk zien dat als je ergens heel erg je best voor doet, het vaak ook lukt. Ook op de andere toestellen liep het lekker: op vloer werd hij zelfs derde! Zijn inspanningen werden beloond: ook hij mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Jarrik van Losenoord en Jens Zwijnenberg namen het in de grote categorie Pupil 16 tegen maar liefst 42 andere deelnemers op! Beide turners begonnen hun wedstrijd op het toestel brug, een toestel dat ze beide goed beheersen. Al blijft het aantal zwaaien dat je moet turnen soms lastig… Na de rekstok door naar twee onderdelen die de mannen iets minder liggen, maar ook hier werden strakke oefeningen geturnd. Door naar de ringen waar het Jarrik zelfs lukte om een bonus te verdienen! Wat waren de mannen aan elkaar gewaagd, maar ook de concurrentie deed het erg goed. Helaas ging het voor Jens mis op het onderdeel sprong, maar dat hij een heel goede wedstrijd had geturnd bleek wel uit de einduitslag: Jens werd 21e, knap hoor! Jarrik wist het uiteindelijk zelfs tot een 10e plek te schoppen!

Dit belooft nog wat voor de volgende plaatsingswedstrijd op 8 februari in Twello. Wie zullen zich plaatsen voor de finale later dit seizoen?!