Gemeente Putten nodigt ondernemers uit te leren over natuur in eigen ‘achtertuin’

16 december 2019 om 16:04 Recreatie Deel je nieuws

PUTTEN – Oude bossen, uitgestrekte akkers, de randmeren: Putten is een aantrekkelijke bestemming voor veel recreanten. Dit voorjaar start in Putten het programma IVN Gastheer van het Landschap, waarin ondernemers meer leren over het landschap van Putten. Een ondernemer die de eigen ‘achtertuin’ goed kent, is een interessante gastheer of gastvrouw die bezoekers kan attenderen op de natuurparels en bijzondere plekjes van de streek.

Tijdens het programma verdiepen de ondernemers zich in het landschapsverhaal van Putten, de mooie flora en fauna, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere natuurparels van de streek. Ook gaan ze naar buiten toe tijdens een veldexcursie, en werken samen aan de ontwikkeling van nieuwe natuurbelevingsactiviteiten om bezoekers te enthousiasmeren voor het landschap van Putten. De cursus duurt 4 dagdelen.


Het IVN Gastheer van het Landschap programma Putten start op 5 maart. Gemeente Putten, VVV Putten, de Puttense Recreatie Ondernemers Vereniging (PROV) en provincie Gelderland maken het programma mede mogelijk. Meer informatie en aanmelden kan op www.ivn.nl/gastheer-landschap-putten. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie