Oogstfeest op de Mariahoeve.
Oogstfeest op de Mariahoeve. H. Bakker

Mariahoeve mag aantal toeristische parkeerplaatsen uitbreiden tot dertig

17 december 2019 om 18:24 Recreatie

PUTTEN Het aantal plekken voor toeristisch parkeren bij museumboerderij Mariahoeve aan de Kiefveldersteeg in Putten mag worden uitgebreid tot dertig plekken.

Wijnand Kooijmans

Op dit moment is er, naast het museum en theehuis, vergunning voor drie trekkershutten en vijftien plekken voor toercaravans en tenten. Op dit moment zijn er, volgens de eigenaren, al 23 plekken in gebruik. Het maximum van vijftien plekken is destijds in het bestemmingsplan ook niet ruimtelijk onderbouwd. Er is alleen aangegeven dat het moet gaan om een kleinschalig terrein, als aanvulling op de museumboerderij.

POSITIEF Het verzoek wordt vanuit het recreatiebeleid positief beoordeeld. De camping heeft een ander karakter dan vele parken op Krachtighuizen. Er komt een ander publiek.  Kamperen op het platteland, rustzoekers en fietsers. Bovendien speelt, zo geeft het college van burgemeester en wethouders aan, mee dat het gaat om een goede bedrijfsvoering en de uitbreiding positief is voor de vitaliteit van het bedrijf.

Door de uitbreiding komt er geen extra bebouwing bij en het geheel is landschappelijk goed ingepast. De camping ligt weinig in het zicht en het duidelijk omsloten terrein, nu al in gebruik door de Mariahoeve.

VERKEER Ook ten aanzien van het verkeer worden geen problemen voorzien. De Kiefveldersteeg is al een verkapte ontsluitingsweg van en naar Ermelo. Bovendien wordt de weg in 2020 aangepakt waardoor de verkeersveiligheid verbeterd. Ook is er een verkeersplateau toegepast bij de ingang van de Mariahoeve waardoor de snelheid wordt teruggebracht naar rond de 30 kilometer per uur. 

De eigenaar kan nu een tijdelijke vergunning aanvragen voor de uitbreiding. Deze krijgt dan een looptijd van maximaal tien jaar. In de tussentijd kan worden gekeken of het bestemmingsplan kan worden aangepast naar de gewenste ontwikkeling.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie