De Cleenhorsterweg komt in aanmerking voor een zonnepark.
De Cleenhorsterweg komt in aanmerking voor een zonnepark. Wijnand Kooijmans

Afgewezen locaties zonneparken in de herkansing

20 december 2019 om 07:23 Natuur en milieu

PUTTEN Drie tot nu toe niet gehonoreerde plannen voor zonneparken krijgen een herkansing. De initiatiefnemers krijgen tot 1 december de gelegenheid verbeterde plannen aan te leveren. Deze worden daarna ter beoordeling aan de betrokken raadscommissie aangeboden.

Wijnand Kooijmans

Door het Puttense college van burgemeester en wethouders wordt daarmee het standpunt overgenomen zoals dat tijdens de raadscommissie werd ingenomen door de fracties van Wij Putten, ChristenUnie en Gemeentebelangen. Het gaat om het plan HooiWatt en plannen langs de Arkemheenseweg en Leembruggerweg.

WINDENERGIE Er wordt gewerkt aan een plan voor de komst van grootschalige windenergie langs rijksweg A28. Het gaat om de Voordijksewind en het Energieplan. Dit laatste plan in samenwerking met Ermelo. Beide plannen worden gesteund door alle raadsfracties. Gepleit wordt voor een snelle aanpak waarbij niet moet worden gewacht op de regionale energiestrategie maar het plan hier later in op te nemen.

Vijf plannen zijn door de commissie positief beoordeeld. Het gaat om zonneparken aan de Kromme Koesteeg, Huinen Noordoost, Keizerswoert, Cleenhorsterweg en Vleessteeg. Drie van deze plannen stuiten alleen op verzet van de SGP omdat het gaat om het gebruik van landbouwgronden. Het college gaat met de vijf plannenmakers praten over verbeteringen om uiteindelijk tot een definitieve overeenkomst en plan met hen te komen

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie