Afbeelding
Google Maps

Stopverbod op deel van Garderenseweg

6 januari 2020 om 10:50 Verkeer en vervoer

PUTTEN Voor een deel van de Garderenseweg wordt een stopverbod ingesteld. Ook komt er een gereserveerde parkeerplaats voor een ambulance nabij het gezondheidscentrum.

Wijnand Kooijmans

Daartoe is een verkeersbesluit genomen door het Puttense college van burgemeester en wethouders. Bij het gezondheidscentrum geldt een parkeerverbod maar dat wordt regelmatig genegeerd. Dat maakt dat men zich zorgen maakt dat een ambulance niet bij de ingang kan parkeren tijdens calamiteiten.

SIGNALEN Vanuit het gezondheidscentrum zijn ook diverse meldingen en signalen bij de gemeente binnen gekomen dat de kruising Garderenseweg met de Klaas Frisohof onoverzichtelijk is door (fout) geparkeerde auto's. De laatste weg heeft één in- en uitgang. Het wordt belangrijk gevonden dat deze goed bereikbaar is.

De praktijk wijst uit dat er veelal nabij de kruising met de Garderenseweg wordt geparkeerd. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de Klaas Frisohof. Daarnaast belemmeren de geparkeerde auto's het zicht, hetgeen de verkeersveiligheid niet ten goede komt.

INVLOED Volgens het college heeft de invoering van het stopverbod nauwelijks invloed op de parkeerruimte. Om grond van de wet is het toch al verboden binnen vijf meter van een kruising te parkeren. Om de manoeuvreerruimte te vergroten bij de kruisingen maar ook van de parkeerplaats Koninkrijkszaal van de Jehova's Getuigen wordt het stopverbod verlengd tot de eerstvolgende uitrit.

De parkeerplaats voor de ambulance wordt weergegeven met een kruis over de gehele breedte van de weg. In overleg met de politie is hiertoe besloten omdat bij het wegrijden van de ambulance geen opstoppingen kunnen ontstaan als automobilisten aan de overzijde van de weg parkeren.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie