Geslaagd Plus “Kerst en Nieuw-koppeltoernooi” bij DV Boslust sluit 2019 in stijl af

6 januari 2020 om 11:01 Overig Deel je nieuws

De zaterdag tussen de Kerstdagen en de overgang naar het nieuwe jaar, werd er nog 1 keer gedart bij DV Boslust.  Ondertussen één van de vaste tradities die bij DV Boslust gekoesterd wordt.

28 koppels uit Putten en omgeving waardeerden deze traditie ook. En zo was het vanaf één uur zaterdagmiddag een volle gezellige bedoeling in de thuishaven van dartsvereniging Boslust, het gelijknamige Recreatiepark “Boslust”.

De plaatselijke supermarkt “Plus Dee” was voor de eerste maal sponsor van dit toernooi. DV Boslust kon mede door deze gulle sponsoring zelf ook wat terugdoen en heeft zichzelf als doel gesteld om rondom dit toernooi een bijdrage aan een goed doel te leveren. Door de ruimhartige sponsoring was het voor DV Boslust mogelijk om het prachtige bedrag  van 500 euro over te maken naar de Stichting Putten Steunt. Zij dragen er zorg voor dat de feestdagen voor Puttenaren die het financieel en sociaal wat minder hebben, toch nog feestelijk kunnen verlopen.

Naast al deze mooie tradities, werd er natuurlijk ook gewoon ouderwets darts gespeeld.

Bij aanvang van het toernooi werd elk koppel door middel van loting in een poule geplaatst waar met de mede poule-genoten gestreden werd om de winst in de poules.

Winnaars, maar ook de net-niet winnaars van de poule, vervolgden hun toernooi maar nu dan wel volgens het knock-out systeem.

Uiteindelijk resulteerde dit in prachtige wedstrijden darts. De finale in de zogenaamde verliezersronde ging tussen de koppels Gerrit vd Weert/Gert Hop en Maikel Simon/Arjan Schuit. Een finale waar naar uitgekeken mocht worden. Uiteindelijk werd dit een vrij gemakkelijke overwinnig voor de heren Simon/Schuit.

De koppels in de finale van de winnaarsronde maakten er een echt finalewaardige wedstijd van. Het verrassende koppel Marcel Jonker/Andre Vlijm namen het op tegen het koppel Jan Willemsen/Sjoerd Nieuwhof. Goede scores maar nog belangrijker in de dartssport, goede finishes, waren het recept voor deze prachtige finale. Jan Willemsen besliste deze finale met een prachtige 100+ finish. En zo kreeg dit toernooi een prachtige winnaar in het het koppel Willemsen/Nieuwhof.

Naast alle prijswinnaars, die met een goed gevuld boodschappenpakket van de Plus supermarkt huiswaarts keerden, ging iedere deelnemer met een heerlijke rollade naar huis.

Goed om nog eens te vermelden was dat in navolging van de het succes op het WK darts in Londen van 1 van de vrouwelijke deelnemers aldaar, ook op dit toernooi de vrouwen meer en meer hun plek op eisen. Zo waren er op dit toernooi meerdere vrouwelijke deelnemers. We hopen dat dit een trend is die in 2020 zal doorzetten, en dat meer meisjes en vrouwen de weg naar DV Boslust weten te vinden om een pijltje te komen gooien.

Als DV Boslust wensen we alle dartsliefhebbers een prachtig, gezond en sportief 2020 toe!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie