(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Wijnand Kooijmans

Putten op weg naar lokaal sportakkoord

6 januari 2020 om 13:00 Overig

PUTTEN Met het aanstellen van een onafhankelijke sportformateur is Putten van start gegaan met de vorming van een lokaal sportakkoord. In 2018 is een nationaal sportakkoord gesloten met als hoofddoel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Nu wordt in de gemeente Putten de komende maanden toegewerkt naar een lokaal sportakkoord, voor en door de inwoners van Putten.

Met de huidige beleids- en uitvoeringsplannen ziet wethouder Priem de vorming van het lokale sportakkoord als uitgelezen kans om deze beleidsstukken nog concreter vorm te geven: ,,In het Nationaal Sportakkoord staan thema's als inclusief sporten, sporten voor iedereen en het gebruik van rolmodellen om mensen te stimuleren om te gaan sporten", aldus Priem. ,,Elementen die ook terugkomen in bijvoorbeeld onze inclusie-agenda. Het mooie is dat het ministerie nu geld beschikbaar stelt om die landelijke doelen te vertalen in afspraken met niet alleen sportaanbieders in Putten, maar ook met welzijnsaanbieders, scholen, ondernemers en gemeente. We gaan kijken of we met z'n allen een coalitie kunnen vormen om die doelen na te streven."

Verenigingen, maatschappelijke partners en bedrijven zijn niet verplicht om mee te werken aan het Lokaal Sportakkoord. ,,Ik geloof veel meer in laten zien wat er mogelijk is met elkaar en dan is het aan iedereen zelf of ze daar aan willen meedoen. Als je aan de voorkant, om welke redenen dan ook niet kunt meedenken, wil dat niet zeggen dat je in de uitvoering geen rol kunt spelen. Ik hoop alleen wel dat zoveel mogelijk mensen aanhaken, want het kan je organisatie ook echt iets brengen."

Sportformateur Hanneke Lakenvelt-Verbree van de Gelderse Sport Federatie is afgelopen week aangesteld en meteen aan de slag gegaan. Eind maart 2020 moeten de handtekeningen gezet worden onder het definitieve lokaal sportakkoord. 

Mensen die willen participeren in het traject kunnen vrijblijvend contact opnemen met sportformateur Hanneke Lakenvelt-Verbree via tel. 06-51810038 of hanneke.lakenvelt@geldersesportfederatie.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie