bouwen op de eerste opkomst van het jaar
bouwen op de eerste opkomst van het jaar Toon Hollanders

Boerenkool maaltijd luidt nieuw jaar in bij Scouting Kon-Tiki

7 januari 2020 om 22:46 Verenigingen Deel je nieuws

aterdag 4 januari was de 1e opkomst van t nieuwe jaar bij scoutingvereniging Kon-Tiki Putten. Traditioneel wordt deze opkomst met de hele groep afgesloten met een gezamenlijke boerenkoolmaaltijd met alle leden. Terwijl een aantal leden en ouders zich in de keuken installeren om 35kg aardappels te schillen onder een hoop gezelligheid, houden de leden buiten een spel dat de hele middag in beslag neemt. Bij dit spel moesten materialen worden 'verdiend' door allerlei uitdagingen goed uit te voeren, waarbij alle jeugdleden (bevers, welpen, scouts en explorers) goed moesten samenwerken. Met de verzamelde materialen konden teams vervolgens iets bouwen naar eigen keus, zoals een kampkeuken, uitkijkplatform of schommel. Het was een groot succes te noemen, alle teams hadden zich fantastisch ingezet en schoven moe maar voldaan aan tafel in het clubhuis aan de garderenseweg 144. Het is maar goed dat bij de bouw van dit clubhuis was voorzien om in de tussenwand tussen 2 speellokalen openslaande deuren aan te brengen, zodat alle ruim 100 leden aan 1 tafel konden zitten die zich uitstrekte over de 2 lokalen!

Voorzitter vertelt dat het ledenaantal groeit. Dat is te danken aan de inzet en enthousiasme van de leidingteams en alle andere vrijwilligers die voor de jeugdleden wekelijks een onvergetelijke dag bezorgen. Al met al boft scouting Kontiki enorm met het mooie terrein op landgoed schovenhorst en het mooie clubgebouw en bloeit de vereniging als nooit tevoren. Er is ruimte voor meer leden, op dit moment zeker voor jongens en meisjes tussen 5 en 7 jaar (de bevers).  

Bent u nu enthousiast geworden of wilt u eens kijken of scouting iets is voor uw kind, kom gerust kijken! Kontiki heeft momenteel geen wachtlijst.

In het stichtingsbestuur zijn momenteel 2 vacatures. De stichting is verantwoordelijk voor het gebouw, de financien en de verhuur. En ook hiervoor geldt: bestuurservaring is niet noodzakelijk, enthousiasme wel!
Kijk ook eens op onze vernieuwde website en social media!

scouts van jong tot oud werken samen
gezamenlijke boerenkoolmaaltijd bij scouting Kontiki
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie