Samuel Kalkman, Barend Stoffer, Rik-Jan Eshuis, Nino Maarseveen en Matthijs Pranger
Samuel Kalkman, Barend Stoffer, Rik-Jan Eshuis, Nino Maarseveen en Matthijs Pranger Orion Putten

Goede resultaten turners Orion Putten op districtskampioenschap

12 januari 2020 om 22:01 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 11 januari namen Rik-Jan Eshuis, Nino Maarseveen, Matthijs Pranger, Samuel Kalkman en Barend Stoffer deel aan het districtskampioenschap derde divisie. Het hoogste niveau waarop de turners van Orion Putten uitkomen. 

Rik-Jan kwam uit in de categorie Junior I niveau 8. Voor Rik-Jan een spannend jaar, hij is dit seizoen namelijk gepromoveerd. Dat hij zeker in dit niveau thuishoort bewees hij met een zeer goede wedstrijd. Tot op het laatst bleef het spannend of hij met een medaille naar huis zou gaan. Helaas waren al zijn inspanningen net niet genoeg; op 0,22 pnt. liep hij een medaille mis. 

Nino, Matthijs en Samuel kwamen gezamenlijk uit in de categorie Junior II niveau 7. Ook deze turners zijn dit seizoen allemaal gepromoveerd. Matthijs startte de wedstrijd met een blessure aan zijn hand; een zeer grote blaar opgelopen in de training zorgde ervoor dat hij zijn wedstrijd niet kon turnen zoals hij gehoopt had. Toch zette hij zich volledig in voor een goed resultaat. Matthijs werd 10e. Samuel turnde een zeer goede rekstok- en vloeroefening en was erg trots op zijn geturnde ‘stut’ op het onderdeel brug. Samuel werd 6e. Nino turnde zoals we van hem gewend zijn een stabiele wedstrijd, door wat schoonheidsfoutjes maakte hij het nog erg spannend aan het einde van de wedstrijd. Maar het was allemaal net genoeg: Nino mocht de bronzen medaille terug naar Putten nemen!

Barend Stoffer komt in de hoogste categorie uit voor Orion: Senior niveau 6. Barend heeft zich de afgelopen weken vooral gefocused op de moeilijkheid van zijn oefeningen. Zijn vluchtelement op rekstok zorgde ook dit keer weer voor waardering van de jury, de coaches, turners en het publiek in de zaal. Helaas raakte Barend op voltige geblesseerd waardoor hij zijn wedstrijd niet naar wens kon afsluiten. Een goede vierde plek was wel zijn verdienste voor zijn mooie oefeningen op de eerdere toestellen. 

Met deze goede resultaat kijken we met een goed gevoel vooruit naar de landelijke wedstrijden later dit seizoen. De eerste wedstrijd zal op 7 maart worden gehouden in Waddinxveen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie